LAŽNI INTERVJU

Bivša predsjednica na meti prevaranata, poslala upozorenje građanima

16.02.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Na društvenim mrežama i dalje kruže prevare, a jedna od žrtava je i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U lažnom videu koji je kružio internetom prikazan je lažni razgovor voditeljice RTL televizije Mojmire Pastorčić s Grabar-Kitarović, u kojem se predstavlja izmišljena platforma i trgovina kriptovalutama, a korisnice se potiče da ulože novac

Predsjednica se povodom toga oglasila na svom profilu na Facebooku.

'U vremenu kada tehnologija brzo napreduje, važno je biti na oprezu. Lažni profili i deep fake sadržaji sve su češći, a neki od njih mogu zloupotrijebiti i moje ime. Budite oprezni i uvijek provjeravajte izvore informacija', napisala je Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica Hrvatske napisala je i gdje je se sve može pratiti na društvenim mrežama, uz linkove na njezine prave profile putem kojih komunicira s javnošću.

'Provjeravajte sadržaje koje primite kako biste izbjegli prevarante i zaštitili svoje financije i osobne podatke. Budite dio lanca obrane i nemojte lažne sadržaje promovirati ili prosljeđivati drugima', zaključila je Grabar-Kitarović, dodajući da zajedno možemo stvoriti sigurno online okruženje, o čemu brine Nacionalni CERT.