PODRŠKA TEHNO MILIJARDERA

Bill Gates i Jeff Bezos žele Uber za kamione

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 26.07.2017 14:55
  • Objavljeno 26.07.2017 u 14:55
Mercedes-Benz Trucks drive as an automated convoy with Highway Pilot Connect

Mercedes-Benz Trucks drive as an automated convoy with Highway Pilot Connect

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Daimler

Convoy, startup iz američkog grada Seattlea kojeg nazivaju Uberom za kamione, upravo je pobrao ulaganje vrijedno 62 milijuna američkih dolara

Investicijska tvrtka suosnivača Microsofta Billa Gatesa Cascade Investment uložila je 62 milijuna američkih dolara u Convoy, startup u kojem su razvili platformu za povezivanje vozača kamiona i prijevozničkih tvrtki s naručiteljima usluga transporta robe. 

Convoy je od 2015. godine, kada je osnovan, prikupio ukupno 80 milijuna dolara investicija. Uz Gatesa, u američki startup novac je upumpao i osnivač Amazona Jeff Bezos koji je bio jedan od prvih investitora. 

Osim ove dvojice tehno milijardera Convoy su ulaganjem podržali i glavni direktor tvrtke Salesforce Marc Benioff te suosnivač eBaya Pierre Omidyar, između ostalih. 

Uber je nedavno pokrenuo vlastitu uslugu tog tipa, Uber Freight. No, trenutno se više bave sobom jer su još uvijek u potrazi za nasljednikom osnivača i glavnog izvršnog direktora Travisa Kalanicka, koji je nedavno bio prisiljen odstupiti s te pozicije, piše Fortune.