VJETAR U LEĐA

AuThink uvršten u Windows Store

10.07.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Ekipa iz tima AuThink je u ruskom St. Peterburgu, gdje traje finale Microsoftovog Imagine Cupa. Javlja se izravno s mjesta događanja samo za vas, čitatelje i čitateljice tportala

Pozdrav iz St. Peterburga! Prošli put smo se ukratko predstavili (malo se i žalili na količinu posla), a sada je došao trenutak da vidimo hoće li se sav trud i isplatiti!

Obećao sam prošli put predstaviti projekt AuThink. Riječ je o sustavu za pomoć kod terapije i vježbi djece s autizmom. Pokazalo se da je djeci mnogo privlačnija računalna okolina za vježbu, s obzirom na to da određene zadatke moraju ponoviti jako mnogo puta tijekom terapije. Zato smo se u svojoj aplikaciji potrudili ponuditi ugodno i ohrabrujuće okruženje djeci za rad i vježbu.

Također, prošli put sam najavio, a sada mi je jako drago što možemo i objaviti da je naša aplikacija objavljena na Windows Storeu, i to kao prva ovakvog tipa u svijetu za Windowse 8!

No sličnih aplikacija ima već mnogo (doduše, ne i na hrvatskom) za uređaje pogonjene iOS-om i Androidom. Zato je novost kod našeg sustava, u odnosu na postojeće aplikacije, web sučelje koje je povezano s aplikacijom. Ono služi za izradu i prilagođavanje vježbi i zadataka potrebama pojedinog djeteta.

Ovaj dio sustava još nije u potpunosti gotov, ali do kraja ljeta svakako planiramo i to dovršiti.

Sam put je prošao bez ikakvih problema! Po dolasku na aerodrom dočekala nas je ekipa iz organizacije natjecanja te smo uz panoramski pregled grada (koji je stvarno lijep i jako velik, broji pet milijuna stanovnika!) stigli do hotela, koji se nalazi kraj mora.

Vrijeme ovdje je ugodno, domaćini i osoblje hotela je jako ljubazno tako da se već osjećamo kao kod kuće (osim što dan ovdje trenutno traje malo manje od 20 sati)!

Ostale ekipe polako pristižu, sve se sprema za glavne događaje idućih dana! Držite nam fige!!