KRENULE SU GLASINE

Apple za 2019. navodno sprema dva iPhonea s OLED ekranom i trostrukom pozadinskom kamerom

09.04.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Uređaji će prema najnovijim glasinama predstavljati gornji dio Appleove mobilne ponude, s time da će po prvi put stići upakirani s brzim punjačem

Prema insajderu Macotakara, ovogodišnji nasljednik 5.8-inčnog iPhonea XS mogao bi imati 6.1-inčni ekran i tri pozadinske kamere, prenosi 9to5Mac. Povećanje ekrana uređaj bi dovelo rame uz rame sa ovogodišnjim iPhoneom XR i njegovom LCD prikazu. Izvještaj također navodi da će telefoni nastaviti koristiti Lightning, no da će stići sa punjačem od 18W.

Premda brojne glasine navode da će ovogodišnji uređaji iz Applea stići sa trostrukim pozadinskim kamerama, izvori se na slažu koji će točno telefon imati određenu nadogradnju. Insajder koji surađuje s Wall Streeg Journalom tvrdi da će trostruka kamera biti ekskluzivna isključivo za iPhone XS Max koji će opet stići sa 6.5-inčnim OLED ekranom.

Niti jedna glasina također nije razjasnila za što bi treća kamera uopće služila. Neki tvrde da se radi o 3D kameri za skeniranje dubine, dok Bloomberg tvrdi da Apple spomenutu tehnologiju planira izdati u sklopu novog iPad Pro modela koji bi trebao izaći u 2020. Umjesto 3D skenera, Bloomberg navodi da će treći objektiv služiti za širokokutno snimanje.

TEHNO SAVJETI

Evo kako ćete održati vaš iPhone u top formi

Pogledaj galeriju

Pored drugih veličina ekrana, Macotakara tvrdi da će Appleovi novi iPhone uređaji biti deblji za manje od milimetra, što možda ne zvuči važno, makar se podudara sa Ming-Chi Kuovim izvještajem u kojem on tvrdi da će novi uređaj imati veću bateriju i podršku za dvosmjerno bežično punjenje.

Mogućnost punjenja drugih uređaja također stiže i u sklopu nasljednika iPhonea XR. Dvosmjerno bežično punjenje također ima smisla s obzirom da novi AirPodsi imaju jednaki standard kao iPhoneovi. Također vrijedi naglasiti da konkurenti - Samsung Galaxy S10 i Huawei Mate 20 mogu bežično puniti slušalice koje su najavljene paralelno s izlaskom uređaja.

Valja naglasiti da sve ove glasine treba uzeti sa dozom rezerve. Konačne značajke nove linije iPhonea možemo očekivati u listopadu.