BOLJE OD PRAVOG

Apple svoje autonomne automobile kontrolira pomoću Logitechove perfierije za videoigre

  • Autor: Reuters/G.V.
  • Zadnja izmjena 26.04.2017 09:00
  • Objavljeno 26.04.2017 u 09:00
Apple koristi Lexuse RX 450h za testiranje tehnologije autonomne vožnje, kao i Google

Apple koristi Lexuse RX 450h za testiranje tehnologije autonomne vožnje, kao i Google

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Google

Apple testira tri automobila s mogućnostima autonomne vožnje, a da tijekom testiranja ne bi došlo do nezgode, inženjeri koji nadziru taj proces koriste upravljače i pedale tvrtke Logitech kakvi se inače upotrebljavaju u simulacijama utrka

Apple je napravio plan za osposobljavanje operatora autonomnih automobila, stoji u dokumentima koji su dostavljeni regulatorima u Kaliforniji radnije ovog mjeseca, prenosi Reuters. Tvrtka je 14. travnja dobila odobrenje za testiranje autonomnih automobila. 

Kalifornija je dostavila 41 stranicu Appleovih dokumenata Reutersu. Apple je u potrazi za novim hit proizvodima, a autonomna automobilska tehnologija će revolucionarizirati tradicionalnu auto industriju.

Dio dokumenata na 10 stranica sadržava plan obuke operatera-vozača koji će preuzeti ručnu kontrolu nad automobilom tijekom autonomne vožnje. Business Insider izvještava da će inženjeri tvrtke Apple koji se voze na stražnjim sjedalima moći preuzeti kontrolu nad vozilom pomoću Logitechovih upravljača za video igre.

Apple je odbio komentirati, navodi Reuters.

Dokument ne sadrži pojedinosti o tome kako Appleova platforma za autonomnu vožnju zapravo funkcionira ili druge tehničke pojedinosti. Također ne piše kakvi su senzori na tri Appleova  vozila, sva tri modela Lexus RX 450h modelske godine 2015.

Dozvola ne mora nužno značiti da će Apple sam proizvoditi autonomni automobil. Apple bi umjesto toga mogao projektirati platformu za autonomnu vožnju koja se može integrirati u automobile drugih proizvođača.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!