RAT NA TWITTERU

Anonymous 'hakirao' Sjevernu Koreju

04.04.2013 u 18:06

Bionic
Reading

Hakeri su na službenom profilu Flickr Sjeverne Koreje objavili 'tjeralicu' za, kako kažu, 'ratnim zločincem' Kim Jong-unom i ponudili milijun američkih dolara

Hakeri koji tvrde da su dio hakerske grupe Anonymous upali su u službeni Twitter i Flickr Sjeverne Koreje.

Stranice koje su inače posvećene propagandi usmjerenoj prema strancima, nakon upada bile su pune promotivnih poruka o Anonymousima te uvreda na račun sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Kako prenosi Mashable, odgovornost za napad prvo je preuzeta na Twitteru Anonymous_Korea koji se navodno bore za oslobođenje Sjeverne Koreje od 'ratnog zločinca' Jong-una.

U svom 'službenom' priopćenju objavljenom na YouTubeu Anonymousi su istaknuli kako se u ovom slučaju ne radi o 'zemlji protiv zemlje' već o 'njima, ljudima'.

'Znači želiš se prijetiti svijetu izradom nuklearnih bombi? Želiš demonstrirati svoju moć? E, pa ovo je naša. Mi smo u tvom intranetu, u tvojim mail serverima, u tvojim web-serverima', poručuju iz Anonymousa i ističu kako imaju više od 15 tisuća podataka o članovima www.uriminzokkiri.com i mnogih drugih mreža.

'Prvo ćemo obrisati tvoje podatke, a onda ćemo obrisati tvoju diktatorsku vladu', poručuju Anonymousi i pozivaju građane Sjeverne Koreje da ustanu i sruše vladu.

'Mi vam čuvamo leđa i držimo vas za ruku dok birate put slobode, demokracije i mira. Niste sami. Ne bojte nas se, mi nismo teroristi, mi smo dobri ljudi s interneta. Anon Korea i svi drugi Anoni su ovdje kako bi vas oslobodili', završavaju svoje priopćenje Anonymousi.

Napad na račune koji se koriste za službenu propagandu reakcija su na najave iz Sjeverne Koreje o mogućem nuklearnom napadu na sjedinjene Američke Države.

SAD je na zaoštravanje stanja u Aziji reagirao postavljanjem dodatnih ratnih brodova i vojnih postrojbi u regiji.