VIĐENI OBJEKTI

Američka vlada objavila kartu svjetskih žarišta NLO-a

06.09.2023 u 22:02

Bionic
Reading

Američka vlada je vrlo tajnovita kada je u pitanju dijeljenje informacija o izvanzemaljskom životu. No u želji za transparentnošću, Ministarstvo obrane objavilo je novi dokument u kojem se otkrivaju 'žarišta NLO-a u svijetu'. Uključuje kartu koja otkriva gdje je zabilježeno najviše viđenja neidentificiranih objekata, na temelju izvješća između 1996. i 2023. godine

Karta dolazi nedugo nakon što je šef Pentagona priznao da su stotine misterioznih objekata uočene 'po cijelom svijetu'. Dr. Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), rekao je: 'Vidimo ove 'metalne kugle' po cijelom svijetu i vidimo ih kako izvode vrlo zanimljive prividne manevre'.

Karta otkriva Nagasaki i Hirošimu u Japanu, istočnu i zapadnu obalu SAD-a, uključujući Kaliforniju, kao i dijelove Bliskog istoka. Otkriće da su Japan i regija Bliskog istoka – uključujući Irak i Siriju – žarišta NLO-a može iznenaditi entuzijaste koji viđenja obično povezuju sa SAD-om.

Konkretno, karta identificira regiju na jugozapadu zemlje, koja pokriva gradove Nagasaki i Hirošimu – koji su bili poznate mete američkih nuklearnih napada 1945. godine. Još jedna od japanskih vrućih točaka je mala zajednica Iinomachi u prefekturi Fukushima, koja se naziva 'NLO grad'. Iinomachi je 'ukrašen' na temu izvanzemaljaca u nastojanju da privuče obožavatelje i promovira sebe kao 'dom izvanzemaljaca'.

To je ujedno i baza istraživačkog instituta pod nazivom Međunarodni NLO laboratorij, otvorenog 2021. godine, a vodi ga entuzijast Takeharu Mikami. U lipnju ove godine, Međunarodni laboratorij za NLO objavio je šest slika 'vjerojatnih NLO-a', izvijestio je Japan Times, snimljenih u Kobeu i Fukushimi između ostalih regija.

Oni su suženi s ukupno 494 izvješća koje je primio od ljudi u Japanu i inozemstvu u jednoj godini, iako se činilo da se većinom radilo od dronovima, pticama ili tek odrazu. Karta američke vlade nalazi se u dokumentu od pet stranica pod nazivom 'UAP Reporting Trends', objavljenom na novoj web stranici All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), odjela za NLO formiranog u srpnju prošle godine.

Web stranica će javnosti pružiti informacije o AARO-u i njegovim 'naporima da razumije i riješi neidentificirane anomalne pojave'. 'Ova će web stranica pružati informacije, uključujući fotografije i video zapise, o riješenim slučajevima UAP-a nakon što budu deklasificirani i odobreni za javnu objavu', navodi se.

Web stranica mogla bi se protumačiti i kao pojačani napor američke vlade da bude manje tajanstvena o aktivnostima NLO-a. U prošlotjednoj izjavi, dužnosnici Ministarstva obrane rekli su da će stranica pokazati koliko je Pentagon 'transparentan s američkim narodom'.

Došlo je to nedugo nakon što je istaknuti zviždač o NLO-ima dao bombastično svjedočenje pred Kongresom. U srpnju je bivši obavještajni dužnosnik David Grusch ustvrdio da je Pentagon prikrivao dokaze povezane s izvanzemaljcima.

Pod prisegom je posvjedočio da je Pentagon iz prve ruke imao susrete ili saznanja o tajnim vladinim programima koji uključuju tehnologiju koja nije 'ljudska'. 'Moji pouzdani izvori su podijelili uvjerljive dokaze u obliku fotografija, službene dokumentacije i povjerljivih usmenih svjedočanstava meni i mnogim kolegama', naveo je.

Također je tvrdio da američka vlada ima 'netaknuta izvanzemaljska vozila', iako nije pružio nikakve dokaze koji bi poduprli tu ili bilo koju drugu tvrdnju. Njegove je izjave, međutim, osudio šef Pentagonova ureda za NLO, Sean Kirkpatrick.