NOVČANE POTPORE

Otvorene prijave za novu generaciju korisnika Startup inkubatora Rijeka

06.09.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Otvorene su prijave kandidata za novu, 15. generaciju korisnika Startup inkubatora Rijeka, svi koji žele postati poduzetnici mogu predati prijave do 8. listopada, a trima najuspješnijim korisničkim timovima gradska uprava dodijelit će novčane potpore

Startup inkubator daje potporu fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici pri razvoju i realizaciji poslovnih ideja putem edukacija, konzultacija s mentorima, korištenjem prostora i infrastrukture centra RiHuba. Proces inkubacije i razvoja poslovne ideje traje osam mjeseci, a program je namijenjen fizičkim osobama koje imaju poslovnu ideju, ali još nemaju registriran poslovni subjekt.

Javni poziv za prijavu kandidata za novu generaciju korisnika Startup inkubatora u srijedu su predstavili pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo Jana Sertić, mentor u Startup inkubatoru Jan Varljen, članice pobjedničkog tima 14. generacije korisnika Ana Agneza Širić i Nika Maršić i vlasnik startup-a Curriqla Filip Pravica.

Kako je rečeno, Startup inkubator je usmjeren na stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja za samozapošljavanje, realizacijom vlastitih poslovnih ideja, podizanjem poduzetničkih kompetencija te unaprjeđenjem poduzetničke klime u Rijeci, a dio je Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke.

Tijekom 10 godina u tom programu sudjelovalo je gotovo 300 korisnika, održano je 430 radionica i više od 1300 individualnih konzultacija.

„Osim infrastrukturne podrške koju korisnici dobivaju u RiHubu, oni mogu sudjelovati u bogatom edukacijskom programu, a na putu razvoja njihove ideje na raspolaganju im je 56 mentora, uspješnih poduzetnika i stručnjaka u određenim područjima," kazala je Jana Sertić.

Korisnici dobivaju pristup poslovnoj zajednici, networkingu i investitorima, znanja o tome gdje i kako mogu zatražiti financiranje svojih ideja, a najuspješniji mogu dobiti sredstva za pokretanje vlastitog poslovanja.

Odluku o ulasku timova u Startup inkubator donijet će Programsko vijeće Startup inkubatora, nova generacija korisnika započet će program inkubacije u drugoj polovici listopada, a završetak se predviđa u lipnju sljedeće godine.