NOVITETI

Allianz omogućio kreiranje police osiguranja online

18.05.2016 u 07:28

Bionic
Reading

Allianz One nova je web platforma putem koje Allianz korisnicima na jednome mjestu, online, omogućuje odabir i dizajniranje individualizirane police osiguranja koja uključuje različite osiguravateljne proizvode

Uz novu web platformu Allianz One, Allianz je lansirao i mobilnu aplikaciju m-Allianz koja omogućava odabir i kupovinu polica osiguranja ali i fukcije poput SOS poziva. Aplikacija m-Allianz je dostupna za Android i iOS

Dok je online ugovaranje polica u zapadnoj Europi već neko vrijeme najpopularniji način kupnje osiguranja, u Hrvatskoj se tek oko 0,7 posto polica sklapa na takav način. No, u Allianzu očekuju kako će taj postotak ubrzano rasti. 

'Platforma Allianz One omogućava da na jednostavan način kreirate policu koja sadrži najoptimalnije proizvode osiguranja za vaše trenutačne životne potrebe.

Po odabiru individualizirane ponude na internetu klijent ugovaranje osiguranja završava u poslovnici ili sastankom s prodajnim zastupnikom na lokaciji koja najviše odgovara klijentu.


Naime, istraživanja pokazuju da većina naših klijenata još uvijek samu kupovinu preferiran zaključiti na prodajnom mjestu. Za one koji su već prihvatili naviku kupovanja putem novih digitalnih platformi tu mogućnost nudimo kroz mobilnu aplikaciju m-Allianz.

Aplikacije su najbrže rastući segment digitalnih platformi, a naša nudi čitav niz pogodnosti i korisnih funkcija', rekao je na predstavljaju platforme Boris Galić, predsjednik uprave Allianza Zagreb.

Koncept Allianz One Hrvatska uvodi nakon Italije gdje je, tvrde u Allianzu, doživio doživio veliki uspjeh. 

Možete birati između različitih osiguravateljnih rješenja poput osiguranja doma, automobila te životnog, putnog ili zdravstvenog osiguranja. U ponudi su ri vrste gotovih paketa (Start, Bonus ili Optima) ili mogućnost sastavljanja individualnog paketa u kojem je svaki od segmenata moguće prilagoditi vlastitim potrebama. Sustav odmah prikazuje individualni izračun. 

Allianz je čitav proces ugovaranja osiguranja na internetu zaokružio uvođenjem besplatne mobilne aplikacije m-Allianz koja nudi i mogućnost kupovine proizvoda. 

Aplikacija m-Allianz nudi izračun cijene i ugovaranje više vrsta osiguranja (obvezno auto osiguranje; putno osiguranje; osiguranje imovine; osiguranje od privatne odgovornosti) bilo kada i bilo gdje, pristup portalu za klijente i sve informacije o vlastitim policama osiguranja i odštetnim zahtjevima te poziv za asistenciju putem SOS tipke u Hrvatskoj i inozemstvu.