VEOMA TANKI i LAGANI

Alcatel predstavio nove modele OneTouch

03.05.2013 u 21:05

Bionic
Reading

Novi Alcatelovi uređaji OneTouch trebali bi se naći na hrvatskom tržištu početkom ljeta, i to u klasičnoj srebrnoj boji

Alcatel je na konferenciji za novinare predstavio svoje pametne telefone koji će uskoro biti dostupni i na hrvatskom tržištu.

Alcatel OneTouch Idol jedan je od najlakših pametnih telefona u svojoj kategoriji. Opremljen je 4,7-inčnim (11 centimetara) IPS ekranom koji omogućava jasnu sliku iz bilo kojeg kuta gledanja.

Zaslon je zaštićen staklom Dragon Trail i posebnim premazom koji sprečava ostavljanje otisaka prstiju. Pokreće ga procesor dual core 1GHz, a kao operativni sustav koristi Android Jelly Bean.

Sam uređaj dolazi u dvije inačice - s podrškom za po jednu karticu microSIM i microSD te s podrškom za dual SIM, ali bez mogućnosti proširenja memorije karticom microSD.

Idol je debeo tek 7,9 milimetara, a kućište od brušenog aluminija omogućilo mu je težinu od svega 110 grama. Također, ima stražnju HD kameru s osam megapiksela i prednju s dva, a one će zadovoljiti prosječne korisnike.

Iako je pametni telefon dostupan u nekoliko žarkih boja, na hrvatskom tržištu naći će se u klasičnoj srebrnoj.

Očekuje se da će uređaj u slobodnoj prodaji biti dostupan krajem svibnja po cijeni od 1999 kuna (dualSIM verzija), dok bi cijena kod operatera trebala biti nešto niža.


Drugi predstavljeni model je OneTouch Idol Ultra, a od Idola se razlikuje ekranom AMOLED s nešto življim prikazom boja i zaštitom za ekran Corning Glass.

Osim njih, na tržištu će se naći Alcatel OneTouch Star s nešto manjim zaslonom od 4 inča (10 centimetara). Za razliku od Idola, Star je nešto deblji i teži te će zadovoljiti one korisnike koji vole osjetiti težinu uređaja u rukama.