NAPOKON!

AdBlock plus odsad će blokirati reklame na Android i iOS uređajima

08.09.2015 u 17:14

Bionic
Reading

Chrome i Safari se mogu, barem na trenutak, skloniti pred novim preglednikom - Adblock, koji čini upravo ono što se od njega i očekuje - blokira dosadne reklame na mobilnim uređajima. Zanimljivo je da su se tvorci odlučili na ovakav korak iako iOS 9 treba stići s mogućnosti blokiranja reklama već u samom sustavu...

Baš kako se i očekivalo, novi preglednik dostupan za iOS i Android je besplatan, a kompanija se i hvali time što su prestigli Apple u mogućnosti blokiranja reklama online. Ipak, lako je postaviti pitanje učinkovitosti, jer Appleovo rješenje može dovesti do 50 posto bržeg učitavanja stranica, no još uvijek nije dostupno potrošačima.

S druge strane priča o platformi zanimljivo je da je Adblock Plus ranije bio uklonjen (u beta izdanju) iz Googleove trgovine aplikacijama, što u neku ruku ne čudi s obzirom da taj IT div golemu većinu prihoda grabi zahvaljujući upravo oglašavanju. Ono što čudi jest da se preglednik vratio natrag.


Vrijedi isprobati, posebno stoga što tvorci navode da je prilagodljivost preglednika jednaka dodacima za uobičajene preglednike poznate s računala. Mobilni preglednik Adblock Browser je moguće preuzeti ovdje za iOS ili ovdje za Android.