TEHNO SAVJETI

Imate Android? Ova opcija može produžiti trajanje baterije do 72 sata

24.04.2024 u 14:31

Bionic
Reading

Milijuni Androida imaju pristup značajci koja bi vam mogla olakšati život, ali mnogi vlasnici i ljubitelji gadgeta možda ni ne znaju da ona postoji. Značajka se zove Extreme Battery Saver i osmišljena je za situacije kada vam treba što dulje trajanje baterije. To je dodatna razina štednje baterije - iznad standardne koja već ograničava aplikacije i značajke

Uz ekstremnu štednju baterije, vaš će telefon također pauzirati većinu aplikacija, isključiti više značajki i usporiti procese. Međutim, neće isključiti osnovne značajke sustava kao što su aplikacije Telefon, Poruke, Sat i Postavke. U službenom Googleovom memorandumu, tehnološki div napominje da može 'pomoći vašem telefonu da baterija traje do 72 sata', piše The Sun.

'Ekstremna štednja baterije omogućuje isključivanje više značajki, pauziranje većine aplikacija i usporavanje obrade za još više vremena između punjenja.' Da biste ga aktivirali, samo idite na Postavke > Baterija > Štednja baterije > Ekstremna štednja baterije.

Također možete odabrati koje će aplikacije i dalje raditi s aktivnom Ekstremnom štednjom baterije. Za najveće uštede, htjet ćete dopustiti samo one aplikacije koje su vam zaista nužne, prenosi N1. Za podešavanje ovog popisa idite na Postavke > Baterija > Štednja baterije > Ekstremna štednja baterije > Osnovne aplikacije.

Kada uključite način ekstremne štednje baterije, većina aplikacija na vašem telefonu će se zaustaviti. Moguće je poništiti pauziranje određenih aplikacija ako ih stvarno trebate koristiti. Dodirnite pauziranu aplikaciju i tada ćete dobiti opciju za privremeno poništavanje pauze.