SAD JE VIDIŠ, SAD NE

3D tipkovnica za smartfone i tablete

  • Autor: I. C.
  • Zadnja izmjena 21.01.2013 16:42
  • Objavljeno 21.01.2013 u 14:07
Tactus tipkovnica 3D

Tactus tipkovnica 3D

Izvor: Screenshot / Autor: Tactus

Kalifornijska tvrtka Tactus Technology na ovogodišnjem je CES-u prikazala potpuno funkcionalan prototip tehnologije koja omogućava da se na običnom, potpuno ravnom zaslonu prema potrebi kreira 3D tipkovnica

Mnogi korisnici izbjegavaju imalo ozbiljniji unos teksta na uređajima s dodirnim zaslonom, jer ih smeta nedostatak fizičkog osjeta tipaka pod prstima.

Tactusova tehnologija Morphing Tactile u budućnosti bi uređajima s dodirnim zaslonom mogla omogućiti dinamičku promjenu strukture površine čineći ih upotrebljivijima i lakšim za korištenje.

Nova tehnologija koristi mikro kanale ispod površine zaslona kojima pumpa prozirnu tekućinu u komore, kreirajući želatinozne izbočine na potrebnim mjestima. Tako kreirane tipke su potpuno prozirne, a kada nestane potreba za njima, za sobom ostavljaju potpuno ravnu i prozirnu plohu.

Morphing Tactile idealna je tehnologija za primjenu u tabletima i pametnim telefonima, a u Tactusu se nadaju da će privući pozornost poznatih proizvođača potrošačke elektronike u čijim bi mobilnim uređajima ovaj koncept mogao doći do punog izražaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!