JEFTINIJI OD PRETHODNIKA

3D kamkorder za manje od tisuću dolara

16.01.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Novi TD30V je prvi 3D kamkorder koji će koštati manje od 1.000 dolara (oko šest tisuća kuna), a nasljednik je prošlogodišnjeg modela TD20V (koji je koštao 1.500 dolara, odnosno oko devet tisuća kuna)

Sony je na CES-u predstavio Handycam TD30V, dvostruki Full HD 3D kamkorder koji uz uobičajeni 2D nudi mogućnost snimanja i u punoj 3D tehnici.

Kamkorder ima dva senzora Exmor R CMOS rezolucije 20,4 megapiksela zaslužna za snimanje detaljnih Full HD 3D videozapisa i 2D fotografija sa smanjenim šumom na slici, čak i pri slabom osvjetljenju.

Širokokutni dvostruki G objektiv omogućava deseterostruki zum u 2D te dvanaesterostruki u 3D formatu. Optička stabilizacija slike (SteadyShot Active Mode) donosi trosmjerno ispravljanje efekta trešnje kamere na svim postavkama zuma i u oba načina rada (2D i 3D).

Sve opcije kamere su dostupne na velikom zaslonu Xtra Fine LCD osjetljivom na dodir, veličine 8,8 cm (3,5 inča). Zanimljivo je da i zaslon prikazuje sliku u 3D-u, a zbog auto stereoskopskog načina rada nisu potrebne 3D naočale.

Za razliku od svog prethodnika, TD30V nema vlastitu ugrađenu memoriju, već se snimke spremaju na vanjske SD ili Memory Stick kartice. Ugrađeni mikrofon omogućava snimanje prostornog zvuka (Dolby Digital sa 5.1 kanala), a moguće je priključiti i vanjski mikrofon.

Od standardnih priključaka, tu su USB, GPS, HDMI i kompozitni videoizlaz te utikač za slušalice.

Sony TD30V kamkorder bi se u prodaji trebao pojaviti krajem veljače, po cijeni od 999 američkih dolara.