ZA SVAKOG PONEŠTO

10 najboljih novih aplikacija za iPhone

05.02.2014 u 16:36

Bionic
Reading

Zrela platforma poput iOS-a očekivano dobiva najviše pažnje kvalitetnih razvojnih stručnjaka pa ne čudi kako je samo u siječnju na Appleovoj virtualnoj trgovini aplikacijama osvanuo niz izvrsnih uradaka. Neke od njih donosimo u nastavku

1. Peek je jednostavna i vizualno bogata aplikacija kalendara za iPhone. Zapravo, osim osnovnih mogućnosti, za Peek se može reći da je možda jedna od najljepših aplikacija u kategoriji. Link za preuzimanje.

2. Octonius je namijenjen onima koji aktivno koriste Evernote, Dropbox i Google Drive, a u pitanju je univerzalna tražilica sadržaja koji se nalazi na tim servisima. Sadržaj je moguće organizirati i dijeliti s drugima. Link za preuzimanje.

3. Quick Fit. Kakva bi to top lista aplikacija bila bez toliko popularnih aplikacija za zdravlje i fitnes? Osnovna ideja koja stoji iza brzinskih i intenzivnih vježbi u sedam minuta može se pronaći i ovoj aplikaciji, a izradila ju je ista ekipa zaslužna za izvrsno dizajnirani Wake Alarm Clock. Link za preuzimanje.

4. Caribu je izvrsna aplikacija za zaposlene roditelje i užu obitelj. Njome je moguće iskoristiti video-vezu i klincima čitati priče iz biblioteke u stvarnom vremenu, a moguće je i označavati bitan sadržaj unutra. Link za preuzimanje.

5. Bloop It se pridružuje mogućnostima koje pružaju usluge Vimeo i Instagram - snimanju kratkih isječaka, ali ovaj put namijenjenih za YouTube. Pomoću aplikacije filmići se režu na 20 sekundi ili kraće, a naravno da je moguće i objaviti snimljeni sadržaj po uploadu. Link za preuzimanje.

6. SocialRadar kombinira lokacijske podatke s različitih društvenih mreža (Facebook, Twitter, Foursquare pa čak i LinkedIn) a sve kako bi vam na karti prikazao gdje se koji od korisnikovih kontakta nalazi. Zgodno. Link za preuzimanje.

7. Outread je aplikacija kojom će korisnici poboljšati brzinu čitanja tekstualnog sadržaja. Oči će automatski slijediti označeni sadržaj i omogućiti čitatelju vježbanje i sve brže čitanje. Link za preuzimanje.

8. Momondo Places svojevrstan je pretraživač namijenjen onima koji se žele otisnuti na turističko putovanje u Barcelonu, Berlin, Kopenhagen, London, New York, Pariz ili Rim. Poseban 'engine' se brine za odabir sadržaja po 'Social', 'Fancy', 'Cultural', 'Local', 'Family' i 'Romantic' parametrima. Link za preuzimanje.

9. SwiftKey Note napokon je stigao i na iOS. Riječ je o aplikaciji za pisanje bilježaka koja koristi popularnu prediktivnu tehnologiju tipkovnice. Link za preuzimanje.

10. Horizon. Dosadilo vam je držati mobilni uređaj u položenoj poziciji za snimanje korektnog videa? Horizon se brine za snimanje standardnog formata videa čak i kada korisnik uređaj drži uspravno. Moguće je snimanje u formatima 1080p (16:9), 720p (16:9), 640 puta 640 piksela, 640 puta 480 (4:3) i 480 puta 480 piksela. Link za preuzimanje.