pobjeda 23:0

Zvijezde Bayerna brutalno se iskalile protiv amatera iz bavarskog gradića; što im je to trebalo?

09.08.2019 u 14:27

Bionic
Reading

U ponedjeljak 12. kolovoza Bayern igra utakmicu njemačkog Kupa u gostima kod Energie Cottbusa. Zato je trener Bavaraca Niko Kovač svoje izabranike odveo na kratke visinske pripreme u Rottach-Egen. Poznato je to izletište na obroncima Alpa nedaleko od Münchena na obali jezera Tegernsee, s oko 6000 stanovnika

Bayern često svoje kratke pripreme odrađuje baš u Rottach-Egernu jer je blizu Münchena te ima sve potrebno za boravak momčadi na friškom planinskom zraku. I već nekoliko godina Bayern s istoimenom lokalnom amaterskom momčadi igra prijateljsku utakmicu.

Jasno je da svi u Rottach-Egernu žive za taj dan, posebice lokalni nogometaši koji se za okršaj s europskim velikanom praktički pripremaju cijele godine. No, baš im i ne ide jer Bayern je za 'sto klasa' jača momčad, a prošle je sezone slavio s gotovo nevjerojatnih 20:2. Nevjerojatno u rečenici prije je onaj '2', jer kad momčad sastavljena od lokalnih poštara, konobara, pekara, recepcionera..., zabije dva gola Bayernu. E, to je vijest.

Zato su ove godine nogometaši Bayerna, predvođeni našim trenerom Nikom Kovačem, stigli maksimalno nabrijani. Bavarci su izgubili dvije utakmice za redom, prvo od Tottenhama nakon penala u finalu Audi Cupa, a potom i od Borussije Dortmund u njemačkom Superkupu.

Sad je trebalo isprati gorak okus tih poraza, a za to su im poslužili amateri iz bavarskog gradića. I nisu trupe Nike Kovača imale ni trunku milosti za dečke iz Rottach-Egerna. Dapače, odlučili su samopouzdanje uoči početka službene sezone 'nabildati' na nogometašima koji nakon pola sata igre jedva stoje na nogama. O svih 90 minuta da ne pričamo.

  • +10
FC Bayern München - Rottach-Egern 23:0 - 8.8.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osvajač dvostruke krune u prošloj sezoni doslovno se iživljavao protiv lokalnih amatera. Na kraju prvog poluvremena bilo je 10:0 za Bayern, a nakon 90 minuta igre semafor je pokazivao 23:0! Za Bayern, naravno...

Tolisso je zabio četiri gola, Lewandowski, Wriedt, Müller i Goretzka dodali su po tri, Sanches je zabio dva, a Gnabry, Dajaku, Singh i Nollenberger po jedan, a nesretni Dietrich zabio je autogol.

Jasno je da su neki od domaćih igrača bili frustrirani jer Bayern je išao maksimalno, bilo je u nekoliko navrata malo naguravanja i svađanja jer su igrači Nike Kovača ipak mogli pokazati malo više respekta za nedoraslog protivnika. No, tako je to kod Bayerna, nema popusta za nikoga. Pa ni za amatere iz bavarskog gradića na obali jezera Tegernsee.