NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO

Zvijezda Formule 1 potpisala višegodišnji ugovor

26.01.2024 u 21:37

Bionic
Reading

Britanski vozač Lando Norris potpisao je novi, višegodišnji ugovor s McLarenom, objavila je u petak britanska momčad koja se natječe u Svjetskom prvenstvu formule 1

Iz McLarena se nadaju da će ova vijest utišati glasine prema kojima je Norris trebao prijeći u Red Bull.

Ovaj 24-godišnji vozač jedan je od najcjenjenijih u svijetu formule 1, a prijašnjim ugovorom je za McLaren bio vezan do kraja 2025. Novi ugovor bi trebao vezati Norrisa za McLaren još nekoliko godina više, ali detalji nisu objavljeni. Suradnja McLarena i Norrisa započela je prije šest godina.

Iako je prošlu sezonu započeo skromnim rezultatima, Norris je na kraju završio na šestom mjestu u ukupnom redoslijedu, osvojivši šest puta drugo mjesto. U dosadašnja 104 nastupa na utrkama SP-a u formuli 1, Norris se 13 puta penjao na pobjedničko postolje, ali još nije okusio slast pobjede.

'S obzirom na to što smo uspjeli napraviti prošle godine, s obzirom na to da je ovo momčad u kojoj sam od početka karijere, to je ekipa s kojom želim nastaviti svoju priču i ostvariti ciljeve koje sam si zacrtao, a to su pobjede i osvajanje naslova svjetskog prvaka. McLaren je momčad s kojom to želim napraviti. Oni su me uveli u svijet formule 1 i dali mi priliku', izjavio je Norris u službenom priopćenju, a osvrnuo se i na glasine da je bio na meti Red Bulla.

'Doista, ništa od bilo koje druge momčadi nije dovoljno uvjerljivo da bih ikada pomislio ozbiljnije razmišljati o odlasku u drugu ekipu. Koliko god želim biti u momčadi koja je najbrža, postoji i element da sam u ekipi jer volim natjecanje, volim se zabavljati i u svemu tome uživam.'

Kako je u rujnu prošle godine Norrisov momčadski kolega Oscar Piastri produžio ugovor, McLaren bi ovu vozačku postavu trebao imati još najmanje tri sezone.

Ipak, neiznošenje detalja Norrisovog novog ugovora, ostavilo je prostor za špekulacije o postojanju klauzule koja bi 24-godišnjem Britancu omogućila da prije isteka ugovora napusti McLaren.

'Nekad se govori o uvjetima iz ugovora, a nekad ne. Ne vidim nijedan razlog za objavljivanje detalja bilo čijeg ugovora', poručio je glavni operativac McLarena Zak Brown.