VISOK 222 CM

Zvezdin 'div' nakon pet godina čekanja napokon u NBA-u

18.07.2015 u 13:39

Bionic
Reading

Centar srpske košarkaške reprezentacije i doskorašnji igrač beogradske Crvene zvezde 26-godišnji Boban Marjanović karijeru će nastaviti u dresu San Antonio Spursa, u noći s petka na subotu je potvrdio klub iz Teksasa

Gorostasni, 222 cm visoki centar koji je u prošloj sezoni bio najzaslužniji za osvajanje trostruke krune Crvene zvezde te bio proglašen najkorisnijim igračem doigravanja ABA lige, u kojem su Beograđani u četiri utakmice finala svladali Cedevitu, izašao je na NBA draft 2010. godine, ali tada nijedan klub nije pokazao interes za njega.

Međutim, NBA skauti su očigledno bili impresionirani prošlom sezonom u kojoj je Marjanović imao sjajan učinak u svim natjecanjima pa je i po prvi put u karijeri izabran u najbolju momčad Eurolige. U elitnom klupskom europskom natjecanju Marjanović je u 24 utakmice imao prosjek od 16,6 koševa, 10,7 skokova, a u 16 dvoboja je bio na dvoznamenkastom broju poena i skokova, što je novi rekord Eurolige.

Marjanović je već nekoliko dana proveo u San Antoniju na opsežnim liječničkim pregledima prije nego što je zgotovljen posao oko potpisao ugovora o čijim detaljima bivši NBA prvaci nisu iznijeli podatke u javnosti. Marjanovićev menadžer Miško Ražnatović već je prije pet dana na svom twitter profilu obznanio da je Marjanović potpisao jednogodišnji ugovor i pridružio se momčadi Gregga Popovicha te NBA legendama Timu Duncanu, Manuu Ginobiliju i Tonyju Parkeru.

San Antonio je službeno objavio i angažman iskusnog krilnog centra Davida Westa koji je protekle četiri sezone proveo u Indiana Pacersima. Spursi ne objavljuju detalje ugovora sa svojim igračima, ali američki mediji prenose da je i West potpisao jednogodišnji ugovor za veteranski minimum koji iznosi 1,4 milijuna dolara.