I TO JE NBA

Zubac promašio bacanja i izazvao euforiju na tribinama. Svi su navalili na sendviče

19.04.2023 u 10:46

Bionic
Reading

NBA ima tisuće načina na koje će zabaviti gledatelje. Koliko će ih se zbog toga odmaknuti od košarke druga je priča

Phoenix Sunsi su izjednačili rezultat serije prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige protiv LA Clippersa na 1:1. U drugoj utakmici na svom su parketu slavili su 123:109.

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac odigrao nije odigrao utakmicu za pamćenje. U igru je proveo nešto manje od 30 minuta te postigao 8 koševa (šut za dva 2-7, slobodna bacanja 4-6) uz 6 skokova i 2 osvojene lopte.

No, ipak igrač je o kojem se nakon utakmice najviše pričalo.

Naime, na 4 minute i 11 sekunde prije kraja pri vodstvu domćina 113:104 Zubac je stao na liniju slobodnih bacanja i promašio prvo, a potom i drugo. U dvorani je nastala prava euforija. Za neupućene prilično nejasna reakcija, no kada se zna da je svaki gledatelj u dvorani zbog ovih promašaja dobio sendvič restorana brze hrane Chick-fil-A, jednog od sponzora kluba stvari postaju jasnije.

Zašto su baš ta bacanja donijela poklone gledateljima? Pravilo kaže da ako igrač suparničke momčadi u posljednjoj četvrtini utakmice promaši dva slobodna bacanja u nizu svi gledatelji u dvorani dobivaju besplatan sendvič.

Tako je Zubac postao glavni junak večeri te zasjenio sve ostale događaje na utakmici. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.