NBA DOIGRAVANJE

Philadelphia i Sacramento napravili još jedan korak prema prolasku prvog kola

18.04.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Philadelphia 76ersi i Sacramento Kingsi drugi su put zaredom na domaćem terenu slavili u prvom kolu doigravanja NBA lige, te u serijama na četiri pobjede vode s 2-0

Philadelphia je s 96-84 pobijedila Brooklyn Netse, dok su na Zapadu Sacramento Kingsi svladali branitelje naslova Golden State Warriorse s 114-106.

Netsi su izgubili i šestu uzastopnu utakmicu od Sixersa u play-offu. Tyrese Maxey predvodio je Philadelphiju do druge pobjede s 33 koša, a MVP regularne sezone Joel Embiid bio je double-double učinku, s 20 koševa, 19 skokova, sedam asistencija i tri blokade. Maxey je pogodio šest trica i s 15 koševa u prvom poluvremenu držao domaće u igri.

'Mnogi ljudi misle da prije svega volim pucati na koš. Varaju se. Iznad svega volim pobjeđivati. Danas nismo igrali dobro, ali smo u drugom poluvremenu smislili kako doći do uspjeha', kazao je Embiid.

Domaćin je već u drugoj četvrtini vodio s deset razlike, ali su gosti na odmor otišli s pet koševa prednosti. Nakon izjednačenja na 55-55, Sixersi su treću četvrtinu dobili s deset razlike, a četvrtu sa sedam poena prednosti i odlučili susret.

Treći će susret u petak navečer u New Yorku ugostiti Netsi, kojima je Cam Johnson ovoga puta zabio 28 poena.

Warriorsi će također biti domaćini treće utakmice nakon što gubi 0-2 protiv Kingsa. Nakon tri naslova 1947., 1956. i 1975., u posljednjih sedam godina osvojili su četiri (2015., 2017., 2018. i 2022.), no čini se da ovaj put neće osvojiti dva zaredom.Sacramento je postao prva momčad koja je povela 2-0 protiv Warriorsa u eri Stephena Curryja.Curry je ovaj put predvodio Warriorse u napadu i bio prvi strijelac utakmice s 28 koševa, ali je ubacio samo tri od 13 trica. Osim toga, Warriorsi su izgubili i 22 lopte.

Odluka je pala u drugoj četvrtini koju su domaći dobili 41-29. Kod Kingsa je De'Aaron Fox  ubacio 24 poena uz devet asistencija, 24 koša je imao i Domantas Sabonis uz devet skokova. Andrew Wiggins 22 poena i Clay Tompson s 21 pomogli su Curryu, dok je Draymond Green na Litavcu Sabonisu napravio tešku osobnu grešku udarcem u prsa i isključen je sedam minuta prije kraja. Njega su navijači Kingsa vrijeđali dok je izlazio sa terena, a on im je mahao i stavivši ruku pored uha, poručio da budu glasniji.

Treća utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka u San Francisku.