NBA

Sacramento nakon 17 godina ostvario pobjedu u doigravanju. I to protiv koga!

16.04.2023 u 09:26

Bionic
Reading

Počelo je doigravanje NBA lige

Košarkaši Boston Celticsa, New York Knicksa, Philadelphia 76ers i Sacramento Kingsa otvorili su doigravanje u NBA ligi pobjedama.

Boston je u prvoj rundi Istoka pobijedio Atlantu 112-99, New York je na gostovanju porazio Cleveland sa 101-97, dok je Philadelphija bila bolja od Brooklyna 121-101. Na Zapadu je Sacramento slavio protiv Golden Statea sa 126-123.

Sacramento se pojavio

Sacramento je porazio branitelje naslova Golden State upisavši prvu pobjedu u doigravanju NBA lige nakon 17 godina.

Kingse je do pobjede vukao De'Aaron Fox koji je u svom premijernom nastupu u doigravanju zabio 38 koševa. Fox je time postao drugi najefikasniji debitant u povijesti doigravanja. Više od njega u svom prvom nastupu u play-offu zabio je samo Luka Dončić koji je prije tri godine postigao 42 koša za Dallas protiv LA Clippersa.

"Sacramento se večeras pojavio," kazao je Fox nakon susreta. Odličnu predstavu pružio je i Malik Monk sa 32 koša, dok je Trey Lyles ubacio 16 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji je bio Stephen Curry sa 30 koševa, no promašio je tricu za produžetak. Klay Thompson je ubacio 21 koš. Drugi susret je za dva dana ponovo u Sacramentu.

Boston je u prvoj rundi Istoka pobijedio Atlantu.

Boston je u svom TD Gardenu sjajno otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine vodio je sa 10 koševa razlike (29-19), da bi domaćin na poluvremenu imao ogromnih 30 razlike (74-44). U nastavku susreta Hawksi su tek ublažili poraz na konačnih 13 razlike.

Dva dana nakon što mu je uklonjeno pet šavova s prsta na ruci kojom puca, Jaylen Brown je zabio 29 koševa poena uz 12 skokova. Brown, koji je rodom iz Atlante, propustio je posljednje dvije utakmice osnovnog dijela sezone nakon što se porezao dok je podizao komad stakla u svom domu. Jayson Tatum dodao je 25 koševa i 11 skokova, a Derrick White 24 koša.

"Odrađivanje tona u obrani bilo je ključno. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, no u nastavku smo zaigrali malo opuštenije," kazao je Brown.

"On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji branič kojeg imamo u ovoj ligi. On to pokazuje iz noći u noć," rekao je Jayson Tatum o Brownu.

Na suprotnoj strani Dejounte Murray predvodio je Hawkse sa 24 koša i osam skokova, dok je Trae Young, vodeći strijelac Atlante tijekom regularne sezone, završio sa 16 poena i osam asistencija. Druga utakmica na rasporedu je 18. travnja ponovo u Bostonu.

Uvjerljiva je bila i Philadelphia koja je na domaćem parketu svladala Brooklyn 121-101.

Cijelu utakmicu Philadelphia je provela u vodstvu, s tim da je veću rezultatsku prednost ostvarila tijekom treće četvrtine kada je plus porastao i na dvadeset razlike.

Brooklyn nije mogao zaustaviti najjače adute Philadelphije pa je tako Joel Embiid ubacio 26 poena uz pet skokova i tri asistencije, dok je James Harden dodao 23 koša uz čak 13 asistencija i četiri skoka. Tobias Harris je također bio konkretan na otvaranju doigravanja te je ubacio 21 poen uz po četiri skoka i asistencije.

Na drugoj strani najbolji je bio Mikal Bridges koji je ubacio 30 poena uz jako dobar šut iz igre 12-18. Novi susret je za dva dana, ponovo u Wells Fargo Centru.

New York Knicksi su u doigravanje ušli gostujućom pobjedom protiv Cleveland Cavaliersa sa 101-97.

Gosti su u zadnjoj četvrtini imali 10 razlike, no domaćin je dvije minute prije kraja poveo 93-92. Knicksi su uzvratili serijom 5-0 za vodstvo 97-93, da bi Cavsi 30 sekundi prije kraja smanjili na -2 (99-97). Knicksi nisu realizirao napad, no Julius Randle je uhvatio važnu loptu nakon čega su gosti dobili dva slobodna bacanja. Oba je realizirao Quentin Grimes četiri sekunde prije kraja za konačnih 101-97.

"Bio je to fantastičan Juliusov skok. On je na koncu bio ključ," kazao je trener Knicksa Tom Thibodeau.

"Vidiš me kako dišem. Bio sam vraški umoran. Ali radilo se o pobjedi u tom trenutku," dodao je Randle koji je utakmicu završio sa 19 koševa i 10 skokova. Jalen Brunson je predvodio goste sa 27 koševa, dok je Josh Hart ubacio 17 koševa uz 10 skokova.

Donovan Mitchell imao je 38 koševa i osam asistencija za Cavse, Darius Garland je zabio 17, dok je Jarrett Allen (14 koševa, 14 skokova) upisao double-double učinak. Druga utakmica igra se u utorak navečer u Clevelandu.