trener za tportal

Zoran Vulić rekao što zaista misli o igri Španjolske na Euru te tko od Hrvata i zašto najbolje može zamijeniti Perišića: Evo što bi još mogao biti problem...

Bionic
Reading

Uoči utakmicu osmine finala Eura, u kojoj Hrvatska igra protiv Španjolske, svoj komentar za tportal dao je poznati trener Zoran Vulić

Na dan utakmice osmine finala Eura između Hrvatska i Španjolske, koja se igra večeras od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu, nije još bilo poznato tko će u udarnoj momčadi izbornika Zlatka Dalića zamijeniti Ivana Perišića, kojem su nalazi pokazali da je pozitivan na koronavirus.

>> Izbornik Zlatko Dalić napokon je prelomio, na Španjolce će krenuti s najiskusnijih 11 igrača; ovo su 'vatreni' koji će se suprotstaviti 'furiji'

No, prema viđenom na treninzima i reputaciji za očekivati je kako će od prve minute zaigrati Ante Rebić. Da se pita Zorana Vulića njegov izbor bi upravo bio Rebić kojeg jako dobro poznaje još iz dana kada su surađivali u RNK Split.

'Pobornik sam sljedeće teze, a to je ona stara; koga nema, bez njega se mora. Ako je jedan Portugal osvojio Euro bez Ronalda, koji je u završnici turnira bio ozlijeđen, onda je jasno da se bez svakog može. No, izostanak Ivana Perišića je naravno hendikep, ali ako budemo plakali onda je najbolje da se odmah vratimo kući. Izbornik Dalić na raspolaganju ima 24 kvalitetna igrača, a naravno za tu poziciju je prvi kandidat upravo Ante Rebić koji igra u velikom AC Milanu. Tu su još Brekalo, Ivanušec, Oršić pa i Kramarić koji je jak dribler u igri jedan na jedan i treba nam takav igrač. Ukratko, stara dalmatinska izreka kaže: nema plakanja za proliven mlikom! Nismo ni prvi ni zadnji koji imamo ovakav hendikep', kazao je za tportal Vulić.

Posebno se osvrnuo na Antu Rebića i njegov način igre te usporedbu s Perišićem:

'Kao prvo, Rebić je tip igrača koji baš u svakoj utakmici ostavi srce na terenu. Uvjeren sam, ako dobije prigodu i ako ga gospodin Dalić ubaci u prvih 11, da će biti pun pogodak na toj Perišićevoj poziciji. Trenirao sam obojicu, Perišića i Rebića, tako da ih jako dobro poznajem. Ukratko, Perišić jednako dobro igra s obje noge, jači je u skoku od Rebića, a uz to je nešto bolji i u fazi obrane od svih navedenih igrača. Ono u čemu je Perišić najjači je skok-igra i opasnost iz prekida jer uvjeren sam da bi od tri naša kornera on dva puta zahvatio loptu glavom. Ali, Rebić je idealna zamjena za tu poziciju', dodao je Vulić.

Za kraj se dotakao i igre Španjolske na ovom Euru:

'Gledao sam Španjolce pozorno i baš im je skok-igra najslabija strana pa mi je zato jako žao što ne igraju Perišić i Lovren, dva naša igrača koji su jaki u skok-igri. To bi mogao biti problem iako je i Duje Ćaleta Car dobar u skok igri... No, ovakve Španjolske se ne treba bojati, nisu oni nikakav bauk i to je momčad koja je napravila smjenu generacije još se traže. Ukratko, to svakako nisu Španjolci kao oni prije 5, 10 godina i ne trebamo ih se bojati. Dosta su pomladili momčad, a podatak kako nemaju niti jednog igrača Reala u udarnoj momčadi vam sve govori. S takvom Španjolskom svakako može igrati ravnopravno i očekujem najmanje minimalnu pobjedu, 1:0 ili 2:1', za kraj je poručio Vulić.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal