hrvatski joker

Ante Budimir iskreno rekao zašto misli da bi trebao igrati protiv Španjolske, a na znakovit način dotakao se i Luke Modrića: Osjećam da mogu pomoći, ali...

28.06.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Ante Budimir je u razgovoru za španjolsku Marcu najavio okršaj Hrvatske i Španjolske u osmini finala Eura 2020 (18.00)

Ante Budimir je s Hrvatskom na Euru 2020 no još nije dobio ni minutu. U ponedjeljak Vatrene čeka osmina finala protiv Španjolske, a Budimir u toj zemlji igra od 2019. godine. Prvo je igrao za Mallorcu, a onda i Osasunu. Španjolska Marca baš je njega odabrala za najavu osmine finala.

'Osjećam se dobro, kao i cijela ekipa. Koncentrirani smo na Španjolsku i jedva čekamo da počne utakmica. Ne mogu reći tko je najnestrpljiviji. Rekao bih da se cijela ekipa želi natjecati, pobijediti i uživati u pobjedi. Svi to želimo. Svi tražimo slavu na ovom Euru', rekao je Budimir pa se osvrnuo na svoje neigranje:

'Dijelim stav i želju sa svima koji nisu nastupili na Europskom prvenstvu. Radujem se nastupu. Treniram naporno svaki dan, dajem svoj maksimum i spreman sam ako me izbornik odabere. Vidjet ćemo kakve su njegove ideje, ali osjećam da mogu pomoći.'

Budimir taj optimizam temelji na dobrom poznavanju La Lige.

'Kad vidim kako igra Španjolska, čini mi se kao da sam to već negdje gledao i da to dobro poznajem. U La Ligi igrate protiv igrača te kvalitete i protiv momčadi koje imaju ideju kakvu ima i španjolska reprezentacija. Filozofija igre u La Ligi je posjed lopte s kvalitetom. Osjećam kao da znam što me čeka i da mi to može pomoći', pojasnio je Budimir.

Španjolci kad kažu Hrvatska, kažu Luka Modrić.

'Istina, za nas je on jako važan, kao što i pretpostavljate u Španjolskoj. Puno nam pomaže van terena i uvijek je tu za nas, a na terenu se uvijek pojavi. Pogledajte samo što je bilo neki dan. Teška, komplicirana utakmica i tamo je. Pogledajte samo taj nevjerojatan udarac i važan gol protiv Škotske. Na Luku uvijek možete računati. Sretan sam i ponosan što igram s njim', rekao je Budimir.

U intervjuu se Budimir osvrnuo i na slobodno vrijeme reprezentativaca koji između treninga kartaju, igraju stolni tenis, pikado i slično. Otkrio im je da je u stolnom tenisu daleko najbolji Marcelo Brozović, na što je uslijedilo pitanje:

'A Luka?', upitao je spremno novinar Marce, a Budimir kao iz topa odgovorio:

'Njegov je nogomet', rekao je hrvatski napadač i tom jednom rečenicom zapravo najbolje opisao kapetana Vatrenih.