Europska liga

Zoran Mamić otkrio zašto je izvadio Marija Gavranovića, a onda i priznao da mu jedna stvar nikako nije jasna

22.10.2020 u 23:54

Bionic
Reading

Zoran Mamić se osvrnuo na remi Dinama i Feyenoorda u Europskoj ligi

Dinamo je na Maksimiru u prvom kolu Europske lige ugostio Feyenoord. Utakmica je završila remijem 0:0. Dinamo je u prvom poluvremenu skrivio penal koji je obranio Dominik Livaković, dok je zadnjih 20-ak minuta Feyenoord igrao s igračem manje, ali rezultat se nije mijenjao. Prvu utakmicu u novoj europskoj sezoni prokomentirao je trener Dinama Zoran Mamić.

'Ostaje žal za tim golom koji smo mogli zabiti pred kraj utakmice, ali protivnik je bio bolji u prvom dijelu pa je neriješeno realno. Na kraju možemo biti zadovoljni. Bilo je grča kod nekih igrača, ali trebamo biti strpljivi. Imamo dosta mladih igrača i njih sada ne smijemo previše kritizirati niti hvaliti. Moramo biti strpljivi s njima', rekao je Mamić pa objasnio zašto je izvadio Gavranovića:

'Ideja je bila da u drugom dijelu napadnemo s Petkovićem i Gavranovićem, ali je Gavranović osjetio bol pa nismo htjeli riskirati. Odgovara nam remi iz druge utakmice, iznenadilo me da CSKA nije pobijedio u tom susretu. Idemo u Moskvu po dobar rezultat.'

U drugom poluvremenu je Dinamo tražio penal nakon što je Arijan Ademi srušen u protivničkom šesnaestercu.

'Teško mi je komentirati situaciju s Ademijem. On mi je rekao da je kazneni udarac bio 300 posto. Nije mi jasno zašto nema VAR-a u grupnoj fazi Europske lige. Početkom utakmice nismo mogli biti zadovoljni, ali osjetio se grč kod igrača koji su debitirali poput Jakića, Gvardiola i Kastratija. To je normalno i vidjeli smo da je u drugom poluvremenu bilo bolje', rekao je Mamić pa nastavio:

'Preuzeli smo kontrolu u drugom poluvremenu. Veseli me ulazak svih igrača u drugom dijelu, ali mi je stvarno žao što Gavranović nije mogao nastaviti jer sam htio upariti njega i Petkovića. Kod njega je problem mišić.'

Kristijan Jakić je već u sedmoj minuti skrivio penal. Bio je impresioniran i napravio grešku, ali Mamić mu je dao podršku ostavivši ga u igri.

'Nisam htio vaditi Jakića, iako je situacija objektivno bila takva da ga se moglo izvaditi. Bodrio sam ga, a dobio je i podršku suigrača. Mlad je i treba mu dati podršku, a ne mu spuštati samopuzdanje', zaključio je Mamić.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.