može se proći dalje

Zna se koje protivnike Dinamo definitivno priželjkuje uoči ždrijeba osmine finala

22.02.2019 u 08:15

Bionic
Reading

Ždrijeb u Nyonu mogao bi ovog petka u 13 sati Dinamo spojiti s nekim od najbogatijih i najmoćnijih nogometnih klubova, no nekoliko opcija u Maksimirskoj bi definitivno potpisali da im netko unaprijed ponudi...

Dinamo se plasirao u osminu finala Europske lige, što je najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa u posljednjih 20 godina.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Impresivnom pobjedom protiv češke Viktorije 3:0 na Maksimiru 'modri' su prošli dalje s ukupnih 4:2 i izborili mjesto među 16 najboljih momčadi Europske lige, a uoči ždrijeba u Nyonu tamo prijete i neki protivnici s kojima zaista ne bi bilo lako igrati, poput Chelseaja, Arsenala, Seville, Intera ili Napolija.

Tu su i opcije poput Zenita, Eintrachta, Valencije i Benfice s kojima bi se dalo igrati, ali bili bi ovi ugledni klubovi definitivno u ulozi izrazitog favorita uoči dvije utakmice nokaut faze.

No, tu je i nekoliko kluba koje u Dinamu definitivno priželjkuju i rado bi s njima produžili europsko proljeće. Prije svega češka Slavia koja je doduše bolja od Viktorije i na impresivan način se obračunala s Genkom, no to je stil nogometa koji odgovara hrvatskim klubovima i izgledi za prolazak dalje bili bi odlični.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Villarreal možda dobro gura u Europskoj ligi, no zapravo je riječ o momčadi s mnogo slabosti kojoj prijeti ispadanje iz Primere i 'modrima' bi bili odličan ždrijeb, kao i ruski Krasnodar koji je pokazao moć u dosadašnjem natjecanju, ali nije nepobjediv.

Francuski Rennes također nije momčad koje bi se na Maksimiru prestrašili, bez obzira na impresivnu pobjedu protiv Betisa, a tu je i austrijski Salzburg koji doduše igra sjajno u Europskoj ligi, ali redovita je mušterija hrvatskih klubova i već ima bolne ožiljke iz nedavnih dvoboja s Rijekom i Dinamom.

Tu je i imenjak iz Kijeva koji je u svojim najboljim danima lako izbacivao iz natjecanja neke odlične 'modre' generacije, ali vremena su se promijenila i definitivno bismo ovaj put imali neizvjesne dvije utakmice.

Ždrijeb će biti uzbudljiv, a počinje u 13 sati.