neočekivana odluka

Zlatko Dalić se oglasio nakon šokantne objave Marka Livaje: Žao mi je...

08.10.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Dan uoči okupljanja reprezentacije za utakmice Europskih kvalifikacija protiv Turske i Walesa, Marko Livaja je obavijestio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Marijana Kustića, kako se oprašta od igranja za reprezenaciju, a potom je o tomu obavijestio i javnost objavom na društvenim mrežama

'Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje. Poštujem takvu odluku, kao što sam poštovao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije', komentirao je Livajinu objavu izbornik Zlatko Dalić te nastavio:

'Marku zahvaljujem na svemu što je dao reprezentaciji, bio je važan dio naše brončane priče u Katru te vjerujem da će mu to Svjetsko prvenstvo ostati među najdražim uspomenama u karijeri. Želim mu puno zdravlja i sreće privatno i profesionalno.'

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zahvalio je Marku na iskrenom razgovoru.

'Marko je proteklih godina bio važan dio naše reprezentacije te me stoga ražalostila ova objava. No, razumijem razloge koje mi je Marko iznio u iskrenom razgovoru te stoga poštujem ovakvu odluku. Zahvalni smo Marku na doprinosu reprezentaciji u proteklom razdoblju, posebno u našem pohodu do bronce na Svjetskom prvenstvu, te mu želim svu sreću u nastavku klupske karijere', kazao je Kustić.

>> više statistike pronađite OVDJE

Marko Livaja je za reprezentaciju odigrao 21 utakmicu te je pritom zabio četiri gola, uključujući vodeći gol protiv Kanade na FIFA Svjetskom prvenstvu u Katru gdje su 'vatreni' osvojili brončanu medalju.

Svoju je odluku o napuštanju 'vatrenih' Marko Livaja objavio na društvenim mrežama.

'Nakon dugog razmišljanja, donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije, o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima i radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti', stoji u njegovoj objavi.