nikad završeni sukob

Zlatan Ibrahimović opet prozvao Pepa Guardiolu: Nikad se nije suočio sa mnom...

07.10.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Zanimljiv je bio razgovor Zlatana Ibrahimovića u gostima kod Piersa Morgana, a jedna od 'vrućih' tema bio je odnos Ibre i Pepa Guardiole

Zlatan Ibrahimović je u Barcelonu stigao 2009. godine iz milanskog Intera za čak 70 milijuna eura, ali se nije uspio uklopiti u momčad koju je tada vodio Pep Guardiola pa je nakon samo jedne sezone otišao u Milan.

Odnos Ibre i Pepa do danas nije 'definiran', neki će reći da je to nikad završeni sukob, a sada je Zlatan otvoreno progovorio o svemu što se događalo.

'Mislim da je Guardiola odličan trener, ali kad sam bio u Barceloni, bilo je to drugačije iskustvo. Čovjek je uspješan, nikad nije završio na trećem mjestu, uvijek je bio prvi ili drugi. Ali morao sam upoznati i osobu koja stoji iza tog trenerskog genija. Svoje probleme rješavam samo ja, kažem svakome u lice i problemi su riješeni', započeo je Ibrahimović te dodao:

'Ali trebaju dvije osobe da bi se problem riješio. Ja sam pogriješio u Barceloni jer sam se pokušao uklopiti i nisam bio ono što zaista jesam. Guardioli sam rekao da mi kaže ako imam velik nos, ako čudno hodam, ako mu nešto smeta kod mene. Riješit ćemo to. Sve je bilo dobro šest mjeseci. Onda smo morali ozbiljno popričati...'

No, za Ibrahimovića taj razgovor nije dobro završio...

'Rekao sam mu da ne igram dobro jer nemam prostora na terenu i neka nađe nekog drugog igrača za takvu igru. Razgovarali smo normalno. Nikada nismo imali problema na relaciji trener-igrač. Rekao mi je da će uzeti u obzir moje potrebe, da će to riješiti i stavio me na klupu sljedeću utakmicu. Druga utakmica - klupa, treća utakmica - klupa. To me naljutilo. Mislim da se Guardiola osjetio uvrijeđenim mojim zahtjevom da igra više... Rekao je da igrači ne smiju dolaziti Ferrarijem na treninge, a ja sam baš nakon tih sedam-osam mjeseci došao Ferrarijem i parkirao ga pred njegov ured', prisjetio se Ibra i nastavio:

'Pep? Izbjegavao me, ništa mi nije rekao. Kad bih došao na zajednički doručak, Guardiola bi ustao kad bih ja ušao i otišao izvan prostorije. Nije se htio suočiti s problemima. Bacio sam nakon utakmice Barcelone i Intera na njega kutiju s opremom. Nisam ga pogodio. Nije mi rekao ništa, nije se suočio sa mnom, odšetao je iz prostorije. Bio je kukavica jer se nije htio direktno suočiti sa mnom. Koristio je 'svoje dečke' za rješavanje svojih problema. Nikada se nije želio suočiti sa mnom.'

Zlatan je na kraju te sezone napustio Barcelonu, ali problem s Pepom Guardiolom je ostao...

'Kad sam igrao za Manchester United, on je bio u Cityju i nije me pozdravljao. Čekao je da izađem na teren i onda je on izašao kako me ne bi sreo. Do dana današnjeg ne znam koji je bio njegov problem sa mnom u Barceloni', zaključio je Zlatan Ibrahimović.