ne treba ga

Zlatko Dalić otkrio je planove za utakmicu protiv Slovačke, a dotakao se i jednog od najiskusnijih 'vatrenih': Nema smisla da sad dolazi...

09.10.2021 u 14:18

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je u 7. kolu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine u gostima svladala Cipar 3:0, a u ponedjeljak (11. listopada) 'vatreni' u Osijeku dočekuju Slovačku

Na Cipru se Zlatko Dalić 'kockao' te je u obrani zaigrao s četiri igrača koja do sada zajedno nisu nastupala. Na bekovima su bili debitant Josip Stanišić (desno) te Borna Sosa lijevo, a stoperski par su činili Duje Ćaleta-Car i Joško Gvardiol.

Domagoj Vida ostao je na klupi, a Dejan Lovren nije ni pozvan za utakmicu s Cipranima.

'Lovrena neće biti s nama prvih tjedan dana, vidjet ćemo hoće li biti OK za utakmicu sa Slovačkom. Imamo situaciju sa stoperima, ali ne bih rekao i problem, jer imamo dosta kvalitete u tom dijelu igre', pojasnio je izbornik Dalić prije nekoliko dana.

Problem? To što je Lovren ove sezone odigrao tek šest utakmica u ruskom prvenstvu i jednu u Kupu. Posljednji je nastup imao još 26. kolovoza protiv CSKA, a nakon toga je imao virozu da bi poslije povratka na teren ispao iz početne momčadi Zenita.

  • +51
Cipar - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: EPA / Autor: SAVVIDES PRESS

'Razgovarat ću u subotu s Lovrenom, ne znam ima li smisla da dolazi', otkrio je Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Cipra i dodao:

'Obrana je dobro odigrala, vraća nam se i Domagoj Vida, imamo rješenje i nema potrebe da dolazi. Nama treba Lovren, ali pravi, kad bude u formi. Sad je dobro trenirao i neka tako nastavi', zaključio je hrvatski izbornik.