zaslužena prilika

Zlatko Dalić ekspresno je pronašao zamjenu za kartoniranog Matea Kovačića; 'vatrenima' je priključio mladu zvijezdu Red Bull Salzburga

09.10.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je zaključila gostovanje na Cipru pobjedom 3:0, no u isto su vrijeme 'vatreni' ostali bez Matea Kovačića. Veznjak Chelseaja zbog žutih će kartona propustiti utakmicu kvalifikacija za plasman na SP 2022. protiv Slovačke u Osijeku (ponedjeljak, 11. listopada)

Na utakmici s Cipranima Mateo Kovačić je dobio žuti karton, to mu je treći akumulirani te zbog toga mora propustiti susret protiv Slovačke kojeg 'vatreni' igraju u ponedjeljak, 11. listopada u Osijeku.

Izbornik Zlatko Dalić odmah je reagirao te za veznjaka Chelseaja pronašao zamjenu. Poziv u A selekciju dobio je mladi U-21 reprezentativac Luka Sučić (19) koji sjajno igra za svoj Red Bull Salzburg, ali je ujedno i jedan od najvažnijih igrača mlade reprezentacije koju vodi Igor Bišćan.

  • +11
Hrvatska - Norveška, U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sučić je rođen u Austriju, ali je prošao sve selekcije mladih reprezentacija Hrvatske, a ovog je rujna debitirao za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Odigrao je tri utakmice i zabio tri gola (Azerbajdžan, Finska, Norveška), a u posljednjoj utakmici protiv Norveške je bio i asistent.

  • +51
Cipar - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: EPA / Autor: SAVVIDES PRESS

Sjajan je Sučić i u svom Red Bull Salzburgu, u Ligi prvaka odigrao je dvije utakmice i zabio gol protiv Seville.

Jasno je da njegove igre nisu prošle nezapaženo, pa ga je Dalić kao zamjenu za kartoniranog Kovačića 'povukao' među 'vatrene' uoči utakmice protiv Slovačke.