zdravlje je najvažnije

Životna drama bivšeg hrvatskog izbornika; zbog srčanih problema dao ostavku već nakon prve utakmice: Ne mogu nastaviti...

27.09.2021 u 06:23

Bionic
Reading

Jasmin Repeša (60) je u lipnju ove godine napustio klupu Pesara (naslijedio ga je Aco Petrović!) te preuzeo momčad Fortitudo Bologne. Popularni se Jasko tako nakon 15 godina vratio u klub koji je 2005. godine odveo do titule prvaka, a to se i sada očekivalo od njega. No Repeša je nakon utakmice 1. kola talijanske lige dao ostavku!

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša (60) šokirao je košarkašku javnost nakon što je podnio ostavku na mjesto trenera talijanskog prvoligaša Fortituda iz Bologne.

Neočekivan i nadasve iznenadan odlazak s klupe talijanskog velikana dogodio se nakon dramatičnog domaćeg poraza u 1. kolu talijanskog košarkaškog prvenstva protiv Reggio Emilije 80:81. Repeša je u toj utakmici isključen, a nakon toga je osjetio zatezanje u prsima i ubrzan rad srca (tahikardija).

Trenerski je posao stresan, a Repeša je i ranije imao određenih zdravstvenih problema i čini se da više ne želi riskirati...

'Ispričavam se klubu i igračima zbog isključenja. Mazzoni je sudac kojeg volim, doživljavam ga kao iskusnog suca, kao i Silvija, koji je donio ključnu odluku. Radio sam kao pas da bih doveo klub na pravi put, ali nakon ove utakmice bilo mi je loše u svlačionici, imao sam tahikardiju', kazao je Jasmin Repeša na konferenciji za medije i onda sve šokirao:

'Dajem ostavku! Fortitudo je moja prva i najveća ljubav i moj život, ali ne mogu nastaviti. Znate da, kad donesem odluku, više je neću promijeniti.'

Realno, zdravlje je najvažnije i tu dileme nema. Jasno je to nakon svega proživljenog i Jasku.

Repeši je ovo bio peti trenerski angažman u Italiji, osim Fortituda, vodio je rimsku Lottomaticu (2006. - 2008.), Benetton Treviso (2010. - 2011.), EA7 Milano (2015. - 2017.) i Pesaro. U talijanskom prvenstvu osvojio je dva naslova prvaka, 2005. s Fortitudom i 2016. s Milanom te još dvaput bio pobjednikom talijanskog kupa.

Uz to je Repeša bio trener Done, Cibone, Tofaša, Splita, Slaska, Unicaje, Cedevite i Budućnosti.

Kao izbornik je vodio hrvatsku reprezentaciju u dva razdoblja, od 2005. do 2009. i od 2012. do 2014. Pod njegovim vodstvom Hrvatska se kvalificirala na Olimpijske igre 2008. u Pekingu i stigla do četvrtfinala, a u posljednjih 25 godina bio je jedini trener koji je doveo naše košarkaše do utakmice za odličje na Eurobasketu 2013. u Sloveniji, na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto.