atp monte carlo

Živčani Novak Đoković: Igrao sam protiv igrača kojeg nikad prije nisam ni vidio...

11.04.2023 u 20:36

Bionic
Reading

Novak Đoković je nakon sat i 48 minuta borbe u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu svladao ruskog tenisača, 198. igrača na ATP ljestvici, Ivana Gahova 7-6 (5), 6-2

Novak Đoković je nakon dosta muke uspio slomiti otpor nezgodnog Rusa Ivana Gahova, koji ga je kao autsajder poprilično namučio u ovom meču.

Ruski tenisač, koji je u ovom trenutku 198. na ATP ljestvici, nije imao što za izgubiti u okršaju s Đokovićem i tako je i igrao. U prvom je setu Rus zadao ozbiljne probleme Srbinu.

Gahov je prvi došao do breaka, kada je u sedmom gemu oduzeo servis Đokoviću, ali to vodstvo nije dugo trajalo. Već u sljedećem gemu Srbin je ekspresno uzvratio istom mjerom i velika borba je nastavljena, a pobjednik seta je da odlučen u tie-breaku 7-6(5).

Namučio je Grahov Đokovića i u tie-breaku, a u jednom je trenutku Srbin doživio 'slom'. Počeo je psovati, lupati reketom po terenu i svojom tenisicama... Klasično je to 'izbacivanje negativne energije' za Novaka Đokovića u takvim trenucima.

U drugom je setu sve 'sjelo' na svoje mjesto, pa je Đoković slavio 6:2.

'Nisam bio najbolji u prvom setu, zbog uvjeta sam to i očekivao tako, drugačije smo trenirali i nije bilo lako', priznao je Đoković nakon meča te dodao:

'Loptica na zemljanom terenu drugačije odskače i često je nepredvidiva, ali sve u svemu sam zadovoljan načinom na kojim sam sredio glavu i prošao dalje. Najavljivao sam pred turnir da će prvi ili drugi meč biti najteži za mene dok ne uhvatim ritam na zemlji jer je veliki izazov ako nisi igrao na ovoj podlozi. Uz to sam danas imao protivnika kojeg nisam nikada ni vidio prije meča i podigao sam razinu igre nakon nervoze u prvom setu pa se nadam boljoj igri u sljedećem kolu', zaključio je Novak Đoković.