'bili' u koprivnici

Zabrinuti trener Hajduka Ivan Leko uoči polufinala Kupa: Nadam se da će sve biti OK...

11.04.2023 u 19:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka sutra (srijeda, 12. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa

Hajduk sutra (srijeda, 12. travnja, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) čeka tradicionalno teško gostovanje u Koprivnici. 'Bili' protiv 'farmaceuta' igraju polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa, a znakovito je da su u Koprivnici slavili samo jednom u posljednje četiri godine.

'Po meni je svaka sljedeća utakmica najbitnija, ali ovako je jako bitna. Kup je, igra se za ulazak u finale. I za nas i Slaven Belupo je jako bitno. Veselimo se izazovu. Igraš nogomet, treniraš, mučiš se da igraš velike utakmice, a ovo je sigurno jedna od najvećih ove sezone', rekao je trener Hajduka Ivan Leko u najavi utakmice, a potom se osvrnuo na posljednji ogled s 'farmaceutima'.

'Neugodna su ekipa. Znaju se braniti, malo golova primaju, opasni u kontri. Na Poljudu smo ih dobili golom Mikanovića. Znamo da je Koprivnica teško gostovanje za nas, ali svjesni smo važnosti utakmice. Poznajemo protivnika, očekujem dobar Hajduk.'

  • +21
Hajduk - Istra 1961 (28. kolo SuperSport HNL-a, 7.4.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk u Koprivnici nije slavio od studenog 2020. godine. To je jedina pobjeda 'bilih' u gostima kod Slaven Belupa od ožujka 2019. godine, od tada imaju tu pobjedu te tri poraza i tri remija u gostima kod 'farmaceuta'.

'Kada uđeš u polufinale to je ogroman motiv za sve. Znamo da nam je godinama jako teško u Koprivnici. Uvijek su to utakmice pune duela, ekscesa, intenziteta. Ali, veliki igrači i velike ekipe se vide u teškim momentima. U Osijeku smo dobili dva puta, u Šibeniku i Varaždinu je bilo teško. Ekipa ima samopouzdanja za igrati u gostima. Pun sam vjere u momčad', razmišlja Leko te je otkrio kako se momčad pripremila za ovu utakmicu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Imali smo regeneraciju iza Istre. Za Uskrs su svi bili doma s obiteljima, što je normalno. Nema neke velike filozofije. Mi znamo Slaven Belupo, oni znaju nas. Odlučit će detalji, vjera, energija, želja, hrabrost, sreća. Vjerujem da će naša ekipa biti jača u tim detaljima.'

Kakva je situacija s ozljedama?

'Nema velikih promjena u odnosu na Istru. Nadam se da će sve biti OK i da će svi koji su igrali s Istrom biti spremni i za Koprivnicu', zaključio je Leko.