KAOS NA PRESICI

Žestoko izviždani prva zvijezda i predsjednik UFC-a; obojica poludjeli na pitanje švedske novinarke

28.12.2018 u 12:58

Bionic
Reading

UFC je održao press konferenciju pred održavanje UFC 232 eventa (subota na nedjelju), na koju su doveli sudionike i sudionice dvije glavne borbe. U dvoranu u Los Angelesu pustili su i fanove, što možda i nije bila pametna odluka, budući da su Dana White i Jon Jones izviždani kao nikad do sada

Kao što se moglo i očekivati, press konferencija je više protekla u razgovoru oko doping pada i cijele situacije koja je događala oko toga, nego oko same borbe. Jones je više puta ponavljao kako su mu pronašli užasno malu količinu te se čini kako mu je 'pinch of salt' postala najdraža izreka. Također je i više puta spomenuo pojam piktogram (zapravo je pikogram), pomoću kojega je pokušao minorizirati ono što mu je pronađeno.

'Drago mi je da vjeruješ kako je sve što sam postigao, kao i moje samopouzdanje, rezultat nečega što se jedva može vidjeti pod mikroskopom, a pronađeno je u mom tijelu', rekao je Jones u jednom trenutku Gustafssonu, a prenosi Fight Site.

U početku reakcije na to nisu bile žestoke, ali svaki put kada je Jones to spomenuo, zvižduci i hukanje bili su sve glasniji. Gustafsson mu je potvrdio kako je tako, ali da mu to ovog puta ne bi trebalo pomoći.

Zvižduci za Whitea krenuli su nakon jednog novinarskog pitanja o tome hoće li borcima na neki način biti kompenzirano to što se sada moraju boriti u saveznoj državi gdje će dio njihovih primanja otići na poreze i medicinske troškove, kakvih u Vegasu ne bi bilo.

'Tko će platiti moje troškove, tko će meni kompenzirati?', drsko je odgovorio predsjednik UFC-a, nakon čega je do kraja press konferencije cijelu dvoranu okrenuo protiv sebe.

Dodao je još: 'Tako je kako je, sve nas košta. Na njima je bilo da to prihvate ili da se uopće ne bore.'

  • +3
Američki borac Jon Jones Izvor: Profimedia / Autor: Francis Specker

Jon Jones je izgledao očajno. O borbi kao da nije bio spreman niti govoriti, svaki put se vraća na zrnce soli podijeljeno na 48 milijuna dijelova, piktogram i mikroskopsku veličinu. Konstantno je pokušavao opravdati sebe, kao i odluku da se može boriti u Kaliforniji.

Jedno od najboljih pitanja došlo je od švedske novinarke Izabelle Kostic. No, Jon Jones i Dana White nisu htjeli odgovoriti na njega, nego ju je predsjednik UFC-a čak i izvrijeđao.

'Kako je došlo do toga da je ovo već treći put da se pomiče fokus s boraca i borbi te da se govori o onome što bi imao u svom tijelu, nebitno govorimo li o piktogramu ili pikogramu. Zašto si uopće ikad bio pozitivan?, glasilo je pomalo nespretno postavljeno njeno pitanje, na koje je Jonesov odgovor bio: Iduće pitanje molim!

Onda se okrenula na pitanje Dani White, a onime prvim je dobila dodatni vjetar u leđa.

'Zašto nakon svega ovog tipa i dalje gledamo tu umjesto da je dobio dvije godine suspenzije, kao Frank Mir ili Tom Lawlor?', nije se dala omesti.

'Neka joj netko oduzme mikrofon, trebamo bolja pitanja, trebamo bolje novinarstvo. Pušiona si!', rekao je Jones, dok je pokazivao prst prema dolje, a White je govorio kako mu pitanje nije u potpunosti jasno što je ona uopće pitala.

Nažalost, ovo je još jedna situacija gdje je UFC izašao u susret Jonesu. Pojavilo se potpuno relevantno pitanje, da bi to završilo time da je on ismijao novinarku, a Dana White je sve to popratio i podržao.