supersport hnl

Željko Sopić ostao u čudu: Dinamo igra u subotu?! Nešto se mijenjalo?

17.05.2024 u 18:48

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u derbiju 35. kola SuperSport HNL-a gostuju kod Osijeka (nedjelja, 19. svibnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener momčadi s Rujevice Željko Sopić

Derbi 35. kola SuperSport HNL-a igra se u nedjelju, Rijeka dolazi u goste Osijeku (19. svibnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

'U Osijeku nas očekuje zahtjevna utakmica. Oni imaju ambicije ući u Europu, mi imamo ambicije napraviti pozitivan rezultat, tako ćemo se pripremiti. Zbrojit ćemo se i oduzeti u odnosu na prethodni susret s Dinamom i u kontekstu sljedećega te pokušati polučiti pozitivan rezultat', kaže trener Rijeke Željko Sopić u najavi utakmice. Otkrio je Sopić i to da zbog ozljeda ne može računati na Lindona Selahija te vjerojatno ni na Marka Pjacu, kao ni na Danila Veigu, koji je teže ozlijedio rame na treningu.

'Selahi ima kontuzijsku rupturu koju vuče još od Varaždina i to se sada pogoršalo. Sigurno do nedjelje neće biti u trenažnom procesu. Pjaca ima manjih problema s koljenom, nismo još odlučili, ali vjerojatno neće konkurirati za ovu utakmicu. U četvrtak se dogodila grozna ozljeda Veige. Čekamo rezultate magnetske i hoće li morati ići na operaciju ramena ili ne. No, za njega je sigurno sezona završila...' pojasnio je Sopić uz dodatak da Galešić ima tri žuta kartona.

No, hoće li ovaj put u Osijek i nedjeljna utakmica imati utjecanja na njegovu momčad koju u srijedu (22. svibnja, 18 sati, MAXSport1, MAXtv) čeka uzvrat finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Dinama? Naime, Dinamo svoju utakmicu protiv Slaven Belupa igra u subotu te će imati cijeli dan više za oporavak...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ja imam informaciju da Dinamo igra u nedjelju. Ne znam je li se što mijenjalo. Ne znam, ne gledam nikad protivnika, gledam samo svoju ekipu. Igramo kad igramo, igrat će igrači koji će igrati i to je to. Spremit ćemo se maksimalno. Ozlijeđeni i roviti neće igrati', kaže u svom stilu Sopić koji nije želio komentirati brojne najavljene odlaske igrača u ljetnom prijelaznom roku:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +44
Dinamo - Rijeka, Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (15.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Ne znam što mojim igračima njihovi menadžeri pričaju niti me zanima. Mogu pričati što god hoće, a ja ih sve mogu staviti na klupu. To je moje pravo, a pravo njihovih menadžera je da im pričaju što hoće. Gledajte, to vam je tako. Tako je u svakom prijelaznom roku. Ništa to nije novo... Igrače se seli svaka tri dana, amo-tamo. Da imamo ponude, vjerojatno bismo ih prodali već prije šest mjeseci. Mislim da su maksimalno fokusirani na utakmicu u Osijeku, onda na finale Kupa i na Slaven Belupo. Nakon toga će imati zasluženi odmor. Ne bih ulazio u njihove glave, s njima razgovaram svakodnevno, dobivam povratne informacije i mislim da mi se čine normalnima', zaključio je Željko Sopić.