RIJEČ TRENERA

Zekić se ispričao navijačima, a Karoglan izdvojio jednog igrača; nije Livaja...

08.11.2023 u 19:35

Bionic
Reading

U pravom derbiju, sadržajnoj utakmici i pravom nogometnom ambijentu, Hajduk je na gostovanju u Opus Areni pobijedio Osijek 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Marko Livaja, koji je svojoj momčadi osigurao tri boda i preuzimanje vrha prvenstvene tablice

Naravno, s takvim raspletom bilo je jasno da je pun sretniji Hajdukov trener Mislav Karoglan.

'Hvala Bogu, velika pobjeda za nas. Još će biti veća ako je potvrdimo u nedjelju protiv Varaždina. Trebamo izvući zadnju utakmicu u ovom ciklusu. Čestitke momcima. Prvo poluvrijeme smo bili na visokom nivou. Znao sam da će Osijek u drugom dijelu mijenjati formaciju. U 70. minuti smo okrenuli na romb i tu se primirila situacija. Kada se sve zbroji mislim da je maksimalno zaslužena pobjeda. Teren je brz, lopta ide vrhunski. Kada igraš na ovakvim travnjacima hrvatski nogomet ima dodatnu vrijednost. Naši treneri su vrhunski, igrači isto, dobro bi bilo da prestanemo podcjenjivati i Rudeše i ostale. Prvo poluvrijeme smo trebali 'ubiti' utakmicu. Neki igrači nisu na fizičkom nivou. Vrlo rano sam išao u prvu izmjenu, nismo ništa dobili, onda smo išli u nove izmjene', rekao je Karoglan, a zatim dodao:

'Diallo je podcijenjen. Da ima fazu napada ne bi igrao kod nas. Dobar je igrač. Sigur je igrao 'lažnog beka'. Dajaku je bio jako dobar prvo poluvrijeme, a u drugom dijelu je propadao nisko'.

Pukštas?

'Bojim se da ga ne potrošim, ali ne mogu zamisliti Hajduk bez njega. On je posebno dobar u velikim utakmicama'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zoran Zekić bio je razočaran nakon poraza od Hajduka (0:1) na Opus Areni. 

'Boli ovaj poraz. Mogu se samo ispričati navijačima. Neshvatljivo koliko smo igrali bojažljivo u prvom poluvremenu, nismo spojili dva pasa. Kada misliš da si prošao golgotu, dođe 43. minuta, napravimo najveću glupost i Livaja zabije majstorski gol. Drugo poluvrijeme mi daje nadu za bolje sutra. Moj je dojam da smo drugo poluvrijeme mi bili bolji kao što je Hajduk bio bolji od nas u prvom dijelu', rekao je Zekić, a zatim dodao:

'Čini mi se da imam više utakmica nego treninga, ali ne treba tražiti alibi u tome. Dosta je tu promjena u zadnjih par mjeseci, i trenera i igrača. Treba to sve pohvatati, ali tko te pita. Dugo sam trener u HNL-u, prvo poluvrijeme mi ne služi na čast. Hajduk je osjetio našu neagresivnost, nismo duplirali ni bokove'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore