ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Prvak Chelsea i Kovačić izvukli Real i Modrića, a Vrsaljko ide na Manchester; u polufinalu je moguć madridski okršaj ili engleski derbi

Bionic
Reading

U petak je u Nyonu održan ždrijeb nogometne Lige prvaka za četvrtfinala i polufinala najjačeg klupskog natjecanja

Ždrijeb je bio otvoren i nije bilo nositelja niti 'zaštićenih' parova. Bilo koja momčad mogla je biti izvučena protiv bilo koje druge momčadi.

Svakako jedan od najzanimljivijih parova je okršaj aktualnog europskog prvaka Chelsea i najtrofejnijeg europskog kluba Real Madrida. Bit će to okršaj Matea Kovačića i Luke Modrića.

Manchester City će igrati protiv Atletico Madrida. Villarreal čeka okršaj protiv Bayerna, dok će Benfica igrati protiv Liverpoola.

Odmah su izvučeni i parovi polufinala. Pobjednik susreta Manchester City - Atletico Madrid u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Chelsea i Real Madrida.

U drugom polufinalu će igrati bolji iz susreta Benfica - Liverpool, te Villarrreal - Bayern Munchen.

Po tri kluba u četvrtfinalu imat će Englezi (Liverpool, Manchester City, Chelsea) i Španjolci (Atletico Madrid, Real Madrid, Villarrreal), te po jednog Nijemci (Bayern) i Portugalci (Benfica).

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati su 12. i 13. travnja. Polufinala su 26. i 27. travnja, te uzvrati 3. i 4. svibnja.

Finale je 28. svibnja na pariškom Stade de Franceu.

ŽDRIJEB ČETVRTFINALA:

  • Chelsea - Real Madrid
  • Manchester City - Atletico Madrid
  • Villarreal - Bayern
  • Benfica - Liverpool

ŽDRIJEB POLUFINALA:

  • Manchester City/Atletico Madrid - Chelsea/Real Madrid
  • Benfica/Liverpool - Villarreal/Bayern