SVE SE PROMIJENILO

Manchester United skratio listu na pet imena; ne tako davno prvi izbor za trenera izgledao bi kao nemoguća misija, ali danas...

18.03.2022 u 08:40

Bionic
Reading

Manchester United suzio je svoju listu trenerskih želja na pet imena, a na njoj je na vrhu Thomas Tuchel koji je trenutačno na klupi Chelsea

Ralf Rangnick je uskočio na trenersku funkciju u Manchesteru umjesto Ole Gunnara Solskjaera početkom prosinca prošle godine. No njemački stručnjak nikada nije dobro sjeo navijačima, a pod njegovim vodstvom nije napravljen značajan napredak pa su 'Crveni vragovi' ostali daleko od borbe za naslov engleskog prvaka na kojeg čekaju od 2013.

Nije čudo što će Rangnick na kraju sezone mjesto na klupi prepustiti nekome drugome, a on će ostati na Old Traffordu na nekoj drugoj funkciji.

Kandidata za novog trenera ne nedostaje, a klub je svoju listu želja srezao na pet imena. Prvi na njoj je Thomas Tuchel, trener Chelseaja koji je sretan s 'Bluesima', ali je zbog situacije s bivšim ruskim vlasnikom Romanom Abramovičem u opasnost došao cijeli njegov projekt oko slaganja momčadi pa ne bi bilo čudno da se sa Stamford Bridgea preseli na Old Trafford.

  • +6
Liga prvaka: Manchester United - Atletico Madrid, 15.3.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Ostali kandidati su Mauricio Pochettino s kojim nisu više toliko sretni u PSG-u, zatim strateg Ajaxa Erik ten Hag pa trener Seville Julen Lopetegui i španjolski izbornik Luis Enrique.