jako opasna vožnja

Zbog Vettela najprljaviji potez utrke Formule 1 u Kanadi ostao nezamijećen?

13.06.2019 u 17:17

Bionic
Reading

Bivši prvak Formule 1 Jacques Villeneuve smatra da je puno prljavija bila vožnja Daniela Ricciarda u duelu s Valtterijem Bottasom, nego Sebastiana Vettela protiv Lewisa Hamiltona...

Podsjetimo, utrka u Montrealu u nedjelju je završila kontroverznom kaznom Sebastianu Vettelu koji je prošao prvi kroz cilj, ali je zbog pet sekundi penalizacije na kraju pobjedu morao prepustiti Lewisu Hamiltonu.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Kanade Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

O tome je li zaslužio biti kažnjen za blokiranje rivala vraćajući se na stazu nakon što je izgubio kontrolu mnogi su stručnjaci dali svoje mišljenje i zaključili većinom da je kazna prestroga, a jedan bivši prvak naglašava da je na utrci vidio puno prljaviji potez od Vettelovog.

'Nisam iznenađen kaznom koju je dobio Vettel, jer često je sve obrnuto u Formuli 1. Ricciardo je taj koji je zaslužio kaznu zbog načina na koji je vozio na ravnom pravcu, a nije je dobio. Obično to tako bude,' smatra Jacques Villeneuve.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Kanađaninu koji je titulu osvojio 1997. godine nije promaklo ono što se događalo u duelu Daniela Ricciarda i Valtterija Bottasa sredinom utrke.

Australac za volanom Renaulta na ravnom dijelu uoči završnog dvostrukog zavoja znao je i po četiri puta mijenjati pravac kretanja, a Bottas je u jednom trenutku morao potpuno pustiti gas pri brzini većoj od 300 km/h kako se ne bi zabio u njegov stražnji dio.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Na kraju je sucima ovaj incident promaknuo, ali i ljubiteljima elitnog automobilističkog natjecanja koji su nakon utrke ostali zaokupljeni kontroverzom na samom vrhu poretka.

Formula 1 ostaje sport u kojem su pravila nejasna, nedosljedna i nedorađena, što je potvrdila i Velika nagrada Kanade...