šokotska liga

Zaustavljen je nevjerojatan pobjednički niz Glasgow Rangersa, ali momčad Stevena Gerrarda i dalje je uvjerljivo vodeća

17.01.2021 u 17:29

Bionic
Reading

Krajem rujna prošle godine momčad Stevena Gerrarda započela je nevjerojatan niz pobjeda u škotskom prvenstvu. Tada su Rangersu u gostima svladali Motherwell 5:1 i nakon toga povezali čak 15 pobjeda. No, svakom nizu dođe kraj, a Rangersi su 'zapeli' baš s Motherwellom. U susretu 24. kola škotskog nogometnog prvenstva odigrali su 'samo' 1:1

Motherwell je poveo golom Colea u 21. minuti da bi Rangers poravnao preko Ittena u 72. minuti koji je udarcem glavom zatresao mrežu nakon ubačaja hrvatskog reprezentativca Borne Barišića.

Tako su Rangersi 'zapeli' na istom mjestu gdje su i započeli fantastičan niz od 15 pobjeda. Baš su protiv Motherwella krajem rujna prošle godine u gostima slavili 5:1, nakon toga je krenuo pobjednički pohod momčadi Stevena Gerrarda koja je danas baš kod Motherwella i zaustavljena. No, Rangersi su u fantastičnoj formi, 26 utakmica u nizu ne znaju za poraz u prvenstvu (posljednji još u ožujku prošle godine!), imaju 23 pobjede i samo tri remija.

Vodeći Rangers sada ima 66 bodova, čak 21 više uz tri utakmice više od drugog Celtica, dok je Motherwell pretposljednji, 11. s 19 bodova iz 22 susreta. Isti broj bodova, ali utakmicu više odigranu ima posljednji Hamilton Academical.