kažu da ima samo 110 kg!

Ovo je Gauthier Mvumbi Thierry; za pivota reprezentacije DR Konga do jučer nitko nije ni znao, a danas je prava zvijezda

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.01.2021 10:13
  • Objavljeno 16.01.2021 u 08:12
Bionic
Reading

Rukometaši iz Demokratske Republike Kongo debitanti su na Svjetskom prvenstvu, a vatreno krštenje na velikim natjecanjima imali su protiv Argentinaca. Na stranu to što su na kraju izgubili 28:22, ali zahvaljujući svom pivotu postali su priča dana. U glavnoj se ulozi neočekivano našao osebujni bucko imenom Gauthier Mvumbi Thierry (26)

Kongoanci se u svom premijernom nastupu na Svjetskim prvenstvima nisu osramotili, dapače protiv favorizirane Argentine su na poluvremenu vodili 14:13, no na kraju su poraženi 28:22.

Pa ipak, svu 'slavu' pobrao je slikoviti kongoanski pivot Gauthier Mvumbi Thierry (26). Kao prvo, bilo je nemoguće ne zamijetiti ga na terenu jer ga ne krasi baš sportska građa... Naime, Gauthier Mvumbi Thierry igra za momčad francuskog drugoligaša Dreux, a prema podacima na klupskim stranicama, visok je 192 centimetra i težak 'tek' 110 kilograma. 'Lak kao perce', reklo bi se.

No, kad se malo bolje pogleda, daleko je Thierry od 110 kilograma. Visina čak i nije upitna, ali dojam je da se nakon posljednjeg vaganja malo opustio jer je na SP stigao puno, puno teži. 'Odokativno' bi slobodnom procjenom rekli da je na 'originalnih 110 'nabacio' još najmanje dvadesetak kilograma, ako ne i više.

Bez obzira na sve, Thierryju kilaža definitivno ne predstavlja problem. Ima masu, ali definitivno zna igrati rukomet. Bez problema je razgrtao argentinske pivote, na kraju je zabio četiri gola iz četiri šuta. Bez promašaja! Tko zna kakav bi tek bio da je u idealnoj formi?