opet promjene na poljudu

Hajduk je pronašao novog trenera; Boro Primorac je bivši, a na klupu 'bilih' stiže mladi Portugalac kojeg je trenirao Jose Mourinho

16.01.2021 u 10:26

Bionic
Reading

Jorge Manuel Rebelo Fernandes (44) u nogometnim je krugovima puno poznatiji kao Silas, a u ponedjeljak bi trebao i službeno biti predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka

Boro Primorac ionako je bio samo prijelazno rješenje na klupi Hajduka, vatrogasac koji je svojim iskustvom trebao 'pokrpati' rupu nakon iznenadnog odlaska Igora Tudora u Juventus te otkaza Hariju Vukasu koji je kao Tudorov pomoćnik preuzeo momčad krajem kolovoza 2020. i izdržao samo deset utakmica (četiri pobjede, pet poraza i remi).

Iako se predsjednik Lukša Jakobušić ponadao kako će iskusni Boro Primorac ostati na mjestu prvog trenera, sad je jasno kako na Poljud dolazi novo rješenje. Jakobušić je s prvim danima 2021. godine Gorici preoteo sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, a ovaj je odmah krenuo u potragu za trenerom.

I nije mu trebalo dugo, kandidata je pronašao u Portugalu.

Gol.hr donosi kako je to Jorge Manuel Rebelo Fernandes (44), u nogometnim krugovima puno poznatiji kao Silas. Igračka mu je karijera trajala od 1995. do 2017. godine, a od poznatijih klubova igrao je za Elche, Maritimo, Belenenses, Wolverhampton i Uniao Leiriju, dok je za portugalsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice. Treba istaknuti kako ga je, dok je igrao za Leiriju, trenirao Jose Mourinho!

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Silas je trenersku karijeru započeo 2018. godine kao strateg Belenensesa, a u sezoni 2019./2020. bio je prvi trener lisabonskog velikana Sportinga. Od rujna 2019. do ožujka 2020. godine sa Sportingom je ostvario 17 pobjeda, remi i deset poraza uz gol-razliku 45:32.

Mladi portugalski trener sada je novi izazov pronašao na Poljudu, od ponedjeljka bi trebao preuzeti Hajduk.