BIT ĆE TU SVEGA

Zar se Španjolski nogometni savez zaista usudio odbaciti želju kapetana Sergija Ramosa?

11.10.2019 u 16:19

Bionic
Reading

Sergio Ramos (33) izrazio je želju za nastupom za Španjolsku na Olimpijskim igrama u Tokiju, mladi nogometaši ne skrivaju oduševljenje, ali se svemu protivi Španjolski nogometni savez (RFEF)

Kapetan Reala i seniorske nacionalne vrste osvojio je sve najvažnije trofeje u nogometu. Zapravo, gotovo sve, jer mu u bogatoj pobjedničkoj riznici, u kojoj ima svjetsku titulu i dva europska naslova, nedostaje olimpijsko zlato.

Na olimpijskom turniru nastupaju igrači ispod 23 godine, ali mogu u momčadi biti i trojica starija i tu Ramos vidi svoju priliku. Mlada Španjolska plasirala se na Igre u Tokiju osvajanjem europske titule do 21 godine, a Realov branič ponudio je svoje usluge mladićima iako će pred njim biti zahtjevno ljeto.

Naime, A selekciju očekuje Euro 2020 (21. lipnja do 21. srpnja), a nogomet se na Igrama igra od 24. srpnja do 9. kolovoza. Dosta natrpan raspored, pogotovo za igrača kojem su na leđima 33 godine i koji je cijelu godinu u pogonu, jer Real lovi sve moguće trofeje.

'Njegovo prisustvo puno bi nam pomoglo u lovu na zlato', rekao je jedan neimenovani član mlade selekcije.

'To bi bila pozitivna stvar za sve, jer bi nam dao veliki skok u kvaliteti', dodao je drugi.

'Bio bi sjajan kapetan i mnogo bi dobili s njime', naglasio je treći član.

  • +6
Sergio Ramos protiv Cluba Bruggea Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

No u Španjolskom nogometnom savezu nisu sretni s tim prijedlogom. Tamo žele nagraditi one koji su izborili Igre u Tokiju odnosno prednost bi dali mladim igračima te ne razmatraju 'starije' opcije osim ako to nije potrebno iz sportskog razloga. Naravno, do Olimpijskih igara još ima dosta, ne mogu se izuzeti ni ozljede kao ni to koliko će neki igrači biti potrošeni na Euru koje je ranije.