CIJENA NIJE PROBLEM

Mario Mandžukić u tajnosti dogovorio prelazak u najveći klub u kojem niti jedan Hrvat još nije igrao

11.10.2019 u 14:26

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, nakon što je sjeo na klupu posrnulog engleskog velikana umjesto Josea Mourinha, imao je viziju kako klub opet može u borbu za titulu prvaka. Sve je izgledalo idealno uoči početka sezone, ali sudeći po početku ove sezone može se zaključiti da lošije od ovoga ne može

Nedavnim porazom od Newcastlea 0:1 momčad Manchester Uniteda dobila je novi udarac uz neizostavno pitanje; kako se što prije izvući iz krize? Naime, tek devet osvojenih bodova nakon osam odigranih kola uz gol razliku od skromnih 9:8 (+1) najlošiji je ulazak u sezonu od 1989/90.

Usprkos sramotno lošem ulasku u novu sezonu, jer ipak je puno novaca potrošeno na skupa pojačanja, Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer još uvijek ima podršku čelnika kluba. I ne samo to. Da se nešto veliko spreman govori i podatak kako je Uprava kluba odlučila dati dovoljno novaca za pojačanja u zimskom prijelaznom roku koji počinje u siječnju. Nakon toga očekuje se još već šoping u ljetnom prijelaznom roku…

I tu dolazimo do najzanimljivijeg dijela jer visoko na popisu Solskjaerovih želja nalazi se 33-godišnji Mario Mandžukić, kojeg ugovor za Juve veže do ljeta 2012., za kojeg je trener Juventusa Maurizio Sarri otpisao početkom sezone i na njega, kako je rekao, uopće ne računa. No, također je poznato kako Juventus za njega traži odštetu od 10 milijuna eura, a Mandžukić sigurno neće pristati na plaću manju od pet milijuna eura koliko navodno ima u Torinu (bez bonusa).

Uz Mandžukića na popisu Unitedovih želja su i dva nogometaša Leicestera, James Maddison i Ben Chilwell što će klub koštati oko 150 milijuna eura. U odnosu na Mandžukića zvuči jako puno što sugerira kako bi napokon u prvoj momčadi Manchester Uniteda mogao zaigrati jedan Hrvat (vjerojatno najveći klub na svijetu u kojem Hrvat još nije zaigrao!). Ako je vjerovati engleskim novinarima s kojima smo razgovarali dolazak Mandžukića na Old Trafford čini se kao sigurna oklada jer platiti ukupno takvog napadača oko 15 milijuna eura ipak je kiki-riki.

Ovu vijest potvrdio je i talijanski Tuttosport uz pouzdani izvor koji kaže kako je ' Mandžukić usmeno dogovorio uvjete za prelazak iz Juventusa u Manchester United.'

Uz spomenute igrače u Manchester Uniteda bi uskoro mogli doći stoper Benfice Ruben Dias, zatim igrač Juventusa Emre Can i još nekoliko zvučnih pojačanja s kojima bi Solskjaer napokon mogao dobiti momčad kakvu želi.

Treba dodati da je moguća i zamjena na relaciji između Juventusa i Manchester Uniteda jer navodno su iz talijanskog kluba ponudili Emrea Cana i Mandžukića u paketu u zamjenu za francuskog reprezentativca Paula Pogbu.

Isti talijanski medij javio je također da je Juve svejedno Manchester Unitedu u siječnju htio ponuditi hrvatskog nogometaša i Nijemca Emrea Cana u zamjenu za francusku zvijezdu Paula Pogbu koji je očito jako nezadovoljan. Kombinacija je puno, a vremena baš i nema tako puno da se veliki Manchester United pomakne prema vrhu ljestvice.

  • +5
Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin