VRIJEME ZA PROMJENU

Zajedno kreirali senzaciju, a sad je došao kraj: Pisali smo zajedno povijest, ali...

19.09.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Talijanski atletičar Marcell Jacobs, olimpijski pobjednik iz 2021. na 100 metara, prekinuo je suradnju s trenerom Paolom Camossijem i to manje od godinu dana od Olimpijskih igara 2024. u Parizu

'Pisali smo zajedno povijest atletike, talijanske i svjetske. Zajedno smo doživjeli vrlo snažne trenutke, ali u životu postoje ciklusi i došli smo do zaključka da je došlo vrijeme za akciju različitim putevima', izjavio je Jacobs za 'Gazzetta dello Sport'.

'Shvatio sam da mi treba totalna promjena, u motivacijskom smislu. Želim trenirati na novom mjestu, pronaći sportaše s kojima ću trenirati, koji me guraju i koji mi pomažu u najzahtjevnijim trenucima zimskih priprema', dodao je.

Pod vodstvom Camossija, bivšeg troskokaša i svjetskog dvoranskog prvaka iz 2001., Jacobs, rođen u Teksasu od oca Amerikanca i majke Talijanke, bio je prava senzacija u Tokiju postavši olimpijski prvak na 100 metara i u štafeti 4x100m.

Nakon toga se još okrunio titulom svjetskog prvaka na 60 m 2022. i titulom europskog prvaka na 100 m iste godine. No potom su uslijedile dvije sezone isprekidane ozljedama i razočarenjima, poput ispadanja u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti prošli mjesec.

Jacobs, koji 26. rujna puni 29 godina, još nije identificirao novog trenera i novi bazni kamp jer je izvjesno da će napustiti Rim.

'Imam puno ideja, još samo da ih realiziram', kazao je ostavivši otvorenom mogućnost odlaska u inozemstvo.

'Cilj za sljedeću sezonu je osjećati se dobro: ako sam zdrav, mogu trčati brzo i nitko na posljednja dva Svjetska prvenstva nije trčao brže od mojih 9.80 iz finala u Tokiju', zaključio je Jacobs.