ISKRENO U VRUĆIM TEMAMA

Predsjednica HTS-a o posjetu na Gripama, ali i ozbiljnom problemu našeg tenisa

19.09.2023 u 09:49

Bionic
Reading

U emisiji Sport i glazba na Hrvatskom radiju gošća je bila predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić

Ona je govorila o problematici teniske infrastrukture u Hrvatskoj, slaboj posjećenosti publike na Davisovu kupu, te razočaranosti rezultatom reprezentacije u Splitu...

'Sigurno da bismo bili nešto sretniji da je rezultat drukčiji, ali treba gledati širu sliku i trebamo biti zadovoljni s obzirom na to kako se Hrvatska suprotstavila reprezentacijama SAD-a, Finske i Nizozemske koje su došle s jakim sastavima. Imamo debitante Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića što je bitno jer se vidi i pomladak reprezentacije. Borna Gojo je odigrao izuzetan meč protiv Tiafoea i uz malo sreće moglo se sve skupa drukčije otvoriti za nas nakon prvog dana protiv Amerikanaca. Prižmić je također pružio dobar meč, dok su parovi bili blizu, a to sve govori koliko su bili dobri mečevi. Naši igrači su definitivno dali sve od sebe te su pokušali na sve moguće načine doći do bodova za Hrvatsku, no sreća nije htjela na našu stranu. Naučeni smo na dobre rezultate. Ne možemo svaki put biti u polufinalu ili finalu, međutim, ostali smo u svjetskoj skupini što je izuzetno bitno', izjavila je predsjednica HTS-a za Hrvatski radio.

Posjeta na Gripama ovih dana potezala je brojna pitanja. Pojavljivale su se razne informacije, međutim, Savez nije mogao utjecati na cijene ulaznica obzirom da oni nisu bili organizator.

'Emotion grupa je ta koja je organizirala ovu grupu. Prvi prijedlog cijene karata bio je previsok te smo mi kao Savez uspjeli na neki način spustiti tu cijenu u odnosu na druge organizatore skupina Davisova Cupa u ostatku Europe. Međutim, te cijene karata su i dalje bile previsoke za naše prilike. S obzirom da u Davis Cupu u Splitu igraju sami Splićani, uz izbornika koji je iz Splita, stvarno je šteta da nije više ljudi došlo popratiti i dati podršku našoj reprezentaciji, ali i Splićanima. Također, svi ljubitelji tenisa propustili su dosta ne vidjevši izuzetno dobre mečeve', rekla je Babić.

  • +4
Gripe - prazne tribine, Davis Cup: Hrvatska-Finska, 15.9.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U svibnju ove godine Babić je dobila novi mandat predsjednice Hrvatskog teniskog saveza. Gorući problem hrvatskog tenisa je i sportska infrastruktura.

'Infrastruktura je ozbiljan problem hrvatskog tenisa. Pogotovo brza podloga na zatvorenom što je svakako potrebno za zimski period. To je prioritet. Već dvije godine pregovaramo s gradonačelnikom i dogradonačelnikom Splita. Prva opcija bile su Firule, potom Baterije, međutim, posljednji dogovor je da se brza podloga postavi u teniski centar Brda, te će se onda kasnije postaviti i balon. Hrvatski teniski savez će dio sredstava dati za postavljanje podloge, dok se Grad Split obvezao postaviti balon', kazala je Babić.

O tome postoji li plan za nacionalni teniski kamp i što bi on sve dobroga donio hrvatskom tenisu, očekivanjima naših na nadolazećim Igrama u Parizu, ali i natjecanju za mlade u sklopu prvenstva Hrvatske možete saznati više OVDJE.