BIT ĆE TU SVEGA

Kaos u španjolskoj reprezentaciji, stigli su neočekivani pozivi; prijete li kazne?

19.09.2023 u 08:46

Bionic
Reading

Španjolske nogometne reprezentativke traže pravne savjete nakon što su primile neočekivane pozive od izbornice za utakmice Lige nacija

U ponedjeljak je izbornica Montserrat Tome objavila svoj sastav za nadolazeće utakmice Lige nacija za žene protiv Švedske i Švicarske.

Tome, koja je zamijenila Jorgea Vildu na mjestu izbornika nakon afere oko poljupca Luisa Rubialesa, odabrala je 20 igračica koje su u petak supotpisale izjavu u kojoj kažu da će nastaviti svoj bojkot reprezentacije.

Bojkot misle nastaviti unatoč ostavci predsjednika RFEF-a Luisa Rubialesa, kojeg je napadačica Jenni Hermoso optužila da ju je poljubio bez pristanka, i nakon odlaska bivšeg izbornika Vilde koji ih je odveo do svjetske krune. Igračice su rekle da će se morati dogoditi više strukturnih promjena kako bi se osjećale sigurnima. No one su sada dobile poziv za reprezentaciju.

Tome je objavila da je razgovarala s odabranim igračicama, ali prema španjolskim medijima to možda i nije točno, jer su mnoge od njih za svoje pozive saznale putem televizije i društvenih mreža, te da njihovi klubovi nisu bili prethodno upozoreni.

Igračice navodno traže pravni savjet o tome što bi se dogodilo ako odbiju poziv - postoji mogućnost da bi Španjolski savez mogao pokrenuti pravni postupak protiv njih.