SAMO ZA IZDRŽLJIVE

Zagreb spreman za najveće natjecanje u triatlonu

24.06.2015 u 16:56

Bionic
Reading

Sudjelovanje na Prvenstvu Balkana u triatlonu, jednoj od najvećih sportskih manifestacija, koje će se ovog ljeta događati u Hrvatskoj, već je potvrdilo više od 300 natjecatelja iz 15 država Starog kontinenta, a imajući u vidu da prijave traju još dva tjedna, taj će se broj sigurno i povećati

Najveće triatlon natjecanje, kojemu je Zagreb domaćin u posljednjih deset godina, održat će se na Jarunu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zagreba - Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Turističkoj zajednici Grada Zagreba, od 18. i 19. srpnja 2015. g., najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u glavnom gradu.

Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza istaknuo je kako Prvenstvo Balkana samo uvod u brojna sportska natjecanja koja ovaj savez u nadolazecem razdoblju planira organizirati, kako u Zagrebu, tako i diljem Hrvatske.

'Uz Prvenstvo Balkana, želimo ugostiti i Europsko prvenstvo u triatlonu za koje imamo velike izglede domaćinstva, ali i primjerice Svjetski triatlon kup. Moram napomenuti da smo dobili domaćinstvo Ironman natjecanja, za kojega se prijavilo već 900 natjecatelja,' najavio je prvi čovjek Hrvatskog triatlon saveza na današnjoj konferenciji za novinare.

Gordan Zelenika, predsjednik Zagrebačkog triatlon saveza istakno je značaj ovog natjecanja i za domaće triatlonce koji će na Prvenstvu Balkana tražiti svoju kartu za Olimpijske igre u Brazilu.

'Najviše očekujemo od naših juniora i kadeta, poput Josipa Živkovića, Zare Baković, Paole Horvat iz Zagreba te Elizabete Vitasović i Luke Paliske iz Pule. No imamo puno za pokazati i u seniorskoj konkurenciji gdje će nas zastupati upravo pristigli triatlonci iz Bakua i Europskih igara poput Matije Kriveca, Matije Lukina, Andreja Vištice koji je prvak Europe u Ironmanu, te Sonje Škevin.'


Na Jarunu se očekuje veliki triatlon spektakl, koji je zanimljiv i gledateljima, pa je ulaz na sva događanja tijekom Prvenstva u cijelosti besplatan.

U svojevrsnom show room-u natjecanja, svi posjetitelji će moći razgledati i opremu potrebu za tritatlon, raspitati se o mogućnostima rekreativnog, ali profesionalnog treniranja, dobiti informacije iz prve ruke o najpopularnijem sportu današnjice, koji objedinjujuje izdržljivost kroz čak tri segmenta – plivanje, vožnju biciklom i trčanje – pojasnila je Zvjezdana Veljković, članica Organizacijskog odbora Prvenstva.

'Svake 19-te minute u svijetu se 'rodi' jedan triatlonac koji započinje svoju sportsku avanturu kroz trčanje, plivanje i bicikliranje. U Hrvatskoj je taj sport uvelike posljednjih godina uzeo maha i prati globalne trendove popularnosti, u čemu će zacijelo uvelike pridonijeti i održavanje Prvenstva Balkana u triatlonu, ali i mnoge nadolazeće manifestacije kojima će naša država biti domaćin,' zaključeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.