OKRENULI PLOČU

Zadranima dosadilo gubiti uz lijepu igru

11.11.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra upisali su treću pobjedu u ABA ligi u sklopu 8. kola savladavši na domaćem parketu Igokeu 61:60, a evo što kažu glavni akteri toga dvoboja

'Dosadilo mi je da nas svi hvale kako igramo lijepo, a mi gubimo utakmice. Ovoga puta smo slavili u neatraktivnoj i ružnoj utakmici i to protiv suparnika koji je do ovog trena bio najbolji u ligi', kazao je trener Zadra Ante Nazor nakon utakmice u kojoj su njegovi igrači u infarktnoj završnici došli do pobjede 61:60 protiv Igokee u 8. kolu ABA lige.

Utakmicu su obilježile čvrste obrane i pregršt pogrešaka, izgubljenih lopti, promašenih zicera i slobodnih bacanja s obje strane. Zadrani su u posljednju minutu ušli s minusom od tri koša, poveli s tri razlike i onda umalo sve vratili u ruke gostiju.

Srećom, nakon dva promašena bacanja Gorana Vrbanca, Romeo Travis je izbio loptu Siniši Štembergeru kojem je bio otvoren put prema zadarskom košu. Unatoč velikoj nervozi i rastrganoj igri, utakmica je protekla u fair play ozračju kojem su put utrli domaćini lijepom gestom uoči susreta. Darivali su Sinišu Štembergera, igrača Igokee koji je sa Zadrom 2005. godine osvojio Kup Krešimira Ćosića i naslov prvaka Hrvatske.

'Hvala Zadranima na pljesku i klubu na dirljivoj gesti. Lijepo je što su me se sjetili nakon svih tih godina.

GOSTUJUĆI TRENER
Čestitam Zadru na pobjedi, zahvaljujem publici na fer atmosferi

Jako nam je nedostajao Edwards na kojeg smo računali još u jutarnjim satima. Šteta za ovaj poraz, nakon Cedevite opet smo ostali kratki za pola koša i nadam se da će nam se to negdje vratiti', kazao je Štemberger čestitajući Zadru na pobjedi.

Trener Igokee Dragan Bajić također je apostrofirao pozitivnu atmosferu na parketu i tribinama.

'Čestitam Zadru na pobjedi, zahvaljujem publici na fer atmosferi. Tih pet, šest slobodnih bacanja i nekoliko zicera koje smo promašili  odlučili su pobjednika. Izgubili smo utakmicu na jednu loptu, ali nismo ovdje razočarali. Zadar je jako dobra ekipa, u uzlaznoj su formi i sigurno će i dalje napredovati', misli Igokein strateg.

S tri pobjede u osam kola Zadrani se drže zacrtanog plana i mirno nastavljaju daljnje putovanje kroz ABA ligu. U sljedećem kolu Zadar gostuje u Podgorici kod Budućnosti i s pravom se nada novim bodovima.

'Energetski smo se istrošili, ali i napunili samopouzdanjem. Osjećam da ćemo u Podgorici biti dobri', poručio je Goran Vrbanc, koji je promašio dva posljednja slobodna bacanja, ali i pogodio neke iznimno važne šutove u trenucima kada je Igokea mogla prelomiti utakmicu.