LUIS ENRIQUE NA POTEZU

Za ostavljanje Rakitića na klupi, Barca nema opravdanja!

24.02.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Nakon što je u utakmici protiv Malage poštedio samo Ivana Rakitića i Javiera Mascherana, svi španjolski mediji vide našeg reprezentativca među prvih 11 utakmice na Etihadu…

Barcelona je doživjela debakl u subotu na Camp Nouu, u utakmici u kojoj su igrali i Messi i Neymar i Suarez, no Ivana Rakitića Luis Enrique odlučio je odmoriti.

Ako našeg reprezentativca ne bude u prvoj momčadi protiv Manchester Cityja, bit će to neugodno iznenađenje. U jesenskom dijelu sezone imao je trener Barce običaj izostavljati iz momčadi Rakitića u važnim utakmicama, no od siječnja to više nije slučaj.

Svi španjolski mediji vide Ivana u prvoj momčadi, u veznoj liniji zajedno s Busquetsom i Iniestom, što je bila i udarna sredina terena Katalonaca ove sezone. U napadu nema dvojbi: Neymar, Saurez i Messi su nedodirljivi, a u zadnju liniju vraća se Mascherano kao stoper uz bok Piqueu, na bokovima Alves i Alba, a golman vrlo vjerojatno Ter Stegen.

Nakon poraza od Sociedada početkom godine, Barcelona je nanizala čak 11 pobjeda, a onda je stigao neuspjeh protiv Malage. Protiv starog europskog rivala, ekipe s kojom je igrala i prošle godine u istoj fazi natjecanja, ima priliku vratiti samopouzdanje te nastaviti putem prema uspjehu o kojem Luisu Enrique sanja: trostrukoj kruni na kraju sezone…