PRVO PA MUŠKO

Wawrinka sjajno otvorio londonski Masters

04.11.2013 u 22:29

Bionic
Reading

Započeo je ATP Finals, završni teniski turnir godine na kojem nastupa osam najboljih svjetskih tenisača

Čast da otvore ovotjedni spektakl u londonskoj O2 Areni dobili su češki tenisač Tomaš Berdych i Švicarac Stanislas Wawrinka, a poslije dva sata i 25 minuta igre pobijedio je Wawrinka sa 6-3, 6-7(0), 6-3.

Bio je ovo već trinaesti međusobni meč ove dvojice tenisača i Wawrinka je potvrdio blagu dominaciju, tako da sada vodi 8-5.

I u Londonu je Wawrinka bio nešto bolji. Tek je u drugom setu Berdych izgledao snažnije na terenu, pa je tako dobio i tie-break bez izgubljenog poena. U prvom su setu obojica imala tek po jednu break-loptu, ali je Wawrinku svoju iskoristio, a najbolji češki tenisač nije.

Wawrinka je u svom debiju ostavio sjajan dojam


U trećem je setu Wawrinka do breaka došao kod vodstva 2-1 i Berdychu povratka više nije bilo. U tom trećem setu Berdych nije imao niti jednu break-priliku.

U utorak će se zatvoriti prvi krug teniskog Mastersa, a osim pojedinačnih poslastica (prvenstveno ogleda Federera i Đokovića) pažnju će izazvati i debitansski nastup hrvatskog igrača Ivana Dodiga koji u paru s Brazilcem Melom nastupa protiv braće Bryan.